Joey Litjens

Motorsportcoach en rijdersanalist

Joey Litjens stond bekend als de Max Verstappen van de wegrace. Op 15-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut als jongste Grand Prix 125cc deelnemer ooit. In 2006 komt zijn jongensdroom uit en mag hij strijden op het allerhoogste niveau van de motorsport als vaste Grand Prix coureur. Het succes kwam hem niet aanwaaien, na twee jaar moet Litjens het hoogste strijdtoneel verlaten.

Worstelingen met de harde motorsport wereld, crashes en tegenslagen dwongen hem een stap terug te nemen. Joey laat het hoofd niet hangen en vindt een andere route na de wereldtop, tot die fatale dag in mei 2009.

"Gaat niet, bestaat niet"

Joey Litjens is een voormalig Grand Prix coureur met een levensverhaal uit de topsport met extreme pieken en dalen. Sinds Joey drie jaar jong was had hij maar één droom: wereldkampioen worden bij het Grand Prix motorracen. Op negen jarige leeftijd begon hij zijn actieve racecarrière. Op z’n vijftiende maakte hij zijn WK debuut tijdens de TT van Assen als jongste Nederlandse wegrace coureur ooit. Een vaste startplaats in de Grand Prix 125cc-klasse volgde in 2006. Twee jaar racen op het hoogste niveau bracht hem niet het gewenste resultaat.

Joey liet zijn hoofd niet hangen en maakte een stap terug naar het Spaans, Duits en Europees kampioenschap. Het plezier in de sport keerde terug. Hij werkte aan zijn gebreken met onder andere een sportpsycholoog. Het succes keerde terug en in 2008 werd hij tweede in het Europees kampioenschap, miste op drie punten het Duits kampioenschap en werd zesde in het hoog aangeschreven Spaans kampioenschap met een overwinning als enige Nederlandse coureur ooit. Een terugkeer in de Grand Prix bij topteams lag ineens voor het oprapen. Joey koos echter een ander route na de wereldtop. In 2009 stapte hij over naar de zwaardere categorie, de Supersport 600.

Direct na de overstap voelde hij zich thuis op de zwaardere motor. Constante podiums waren een feit, hij brak ronde records op verschillende circuits en verbeterde op meerdere circuits de totale wedstrijdtijd van een race. Vroeg in het jaar tekende hij een officieel fabriekscontract. Eén week later sloeg het noodlot toe. Op donderdag 21 mei 2009 kwam Joey ernstig ten val. Een abrupt einde van zijn carrière als wegrace coureur. Althans dat was de prognose. Na drie jaar revalideren stapte hij weer op de motor en schreef een boek over zijn revalidatie om andere mensen te motiveren. Acht jaar na zijn ongeval maakte hij zijn comeback als coureur tijdens de TT van Assen in 2017. Momenteel is Joey een succesvolle coach van internationale wegrace coureurs en is sinds 2022 MotoGP Analist bij Ziggo Sport.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Joey Litjens inhuren als spreker?

Joey Litjens heeft een inspirerend verhaal wat hij getailleerd aan zijn publiek verteld. Zijn verhaal bezorgd de luisteraars letterlijk kippenvel op de armen. Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe luister je naar je hoofd en je lichaam? Hoe blijf je in verbinding met jouw netwerk, familie, maar vooral jezelf? Aan de hand van zijn eigen ervaringen probeert hij het publiek te motiveren om doelen te stellen en om deze doelen daadwerkelijk te realiseren. Onderwerpen als aanpassingsvermogen en zelfreflectie worden met emotie en vernieuwende kijk toegelicht.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Joey Litjens

Wat klanten zeggen over
Joey Litjens

Sprekers zoals Joey Litjens

Joey Litjens boeken?