Johan Neeskens

Voormalig voetballer en voetbalcoach

Johan Neeskens was in de jaren ’70 een van de beste voetballers ter Wereld. Zijn erelijst puilt uit met kampioenschappen en bekers. Na zijn carrière als voetballer gaat Johan aan de slag als coach.

Bij Ajax begon de carrière van Johan Neeskens. In 1970 kwam hij voor het eerst uit voor het Nederlands Elftal, waar hij voor lange tijd de positie van middenvelder bemande. Een groot aandeel voor Johan was weggelegd in het behalen van de finale in het Wereldkampioenschap van 1974; hij scoorde vijf keer en benutte een penalty in de finale. Helaas verloor Nederland met 2-1 van West-Duitsland. Na Ajax kwam Barcelona, waar Neeskens vijf goede seizoenen doormaakte. In 1978 behaalde Neeskens samen met het Nederlands elftal wederom de finale van het Wereldkampioenschap waar ze, in de verlenging, verloren van Argentinië. In de zeventiger jaren verlieten nogal wat Europese voetballers hun land om te gaan voetballen in Amerika, zo ook Neeskens. In Amerika heeft hij vijf seizoenen gespeeld voor de New York Cosmos, onder andere met Pele. In zijn actieve loopbaan heeft Neeskens heel wat mooie prijzen behaald, waaronder drie Europa Cup titels en een Wereld Club Cup titel met Ajax. Johan Neeskens was in het verleden assistent trainer van Hiddink tijdens het WK 1998 in Frankrijk en coach van het Nederlands elftal U19. In de periode van 2000 tot 2005 was Neeskens hoofdtrainer van NEC, waar hij zich in 2003 kwalificeerde voor de UEFA Cup. In 2006 was hij wederom aanwezig op het WK ditmaal naast Guus Hiddink. Samen waren ze verantwoordelijk voor het Australische nationale elftal. Daarna werd hij door Frank Rijkaard gevraagd als assistent trainer van FC Barcelona. Samen wonnen ze in 2007 de Champions League. In 2011 wordt Johan hoofdcoach bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns FC. Hier wordt hij na een teleurstellend seizoen aan het einde 2012 ontslagen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Johan Neeskens inhuren als spreker?

Johan Neeskens heeft een schat aan ervaring in het voetbal. Heeft bij de grootste clubs van Europa gevoetbald en leiding gegeven aan verschillende topteams. Een duopresentatie of interview waarin Neeskens vertelt over onderwerpen als teambuilding, leiderschap, motivatie aangevuld met historische anekdotes uit het voetbal maakt de aanwezigheid van Neeskens op een evenement zeer interessant.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Johan Neeskens

Wat klanten zeggen over
Johan Neeskens

Sprekers zoals Johan Neeskens

Johan Neeskens boeken?