Johan Wakkie

Voormalig directeur KNHB

Johan Wakkie heeft de hockeysport in Nederland geprofessionaliseerd. Heldere doelstellingen, innovatieve ontwikkelingen en betrokkenheid zorgden ervoor dat het hockey zich zowel in de breedte- als topsport explosief heeft ontwikkeld.

"Elke dag bewegen en doen wat je leuk vindt, dat gun ik iedereen"

Jarenlang zette Johan Wakkie zich in voor de ontwikkeling van de belangenbehartiging van trainers en coaches. Hij is voormalig directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond, die is uitgegroeid tot de vijfde sportbond en de tweede teamsport van Nederland. Om als bond gezond te blijven is betrokkenheid van de leden van het grootste belang. Volgens zijn visie is de inzet van ICT hierbij onmisbaar. Goed voorbeeld is een ‘virtual community’ waaraan alle hockeyverenigingen via websites zijn verbonden. ‘Als bond hebben we bewust gekozen voor een lange termijn strategie waarbij, met inachtneming van de trends, de groei in kwantiteit van 125.000 leden in 1998 naar 210.000 in 2010 en de groei in kwaliteit met name op sporttechnisch, accommodatie en organisatorisch gebied centraal staat.’ Johan Wakkie is een echte visionair op het gebied van strategisch leiderschap in een complexe omgeving als de sport. Tegenwoordig heeft Johan Wakkie zijn eigen bedrijf ‘Johan Wakkie Advies’. Johan Wakkie houdt zich bezig om de jeugd het beste te ontwikkelen door vooral aandacht te geven aan vier items; bewegen, gezond eten, muziek en denksport. Johan Wakkie wil met zijn maatschappelijke project ‘Plan 4’ deze aspecten zo veel mogelijk verbinden. Hij zet zich er voor in dat in Nederland alle jongeren, maar, ter voorkoming van dementie, ook alle ouderen de genoemde items krijgen aangeboden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Johan Wakkie inhuren als spreker?

Johan Wakkie kan door zijn ervaring op sportmanagementgebied leidinggevenden en bestuurders van diverse (sport)organisaties concreet advies en tips geven over leiderschap, strategie, innovatie en samenwerking. Daarnaast spreekt hij in zijn presentaties over doelen stellen en het belang van sport bij de jeugd.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Johan Wakkie

Wat klanten zeggen over
Johan Wakkie

Sprekers zoals Johan Wakkie

Johan Wakkie boeken?