Jorien ter Mors

Olympisch kampioen schaatsen

Jorien ter Mors staat bekend als de schaatsster die het shorttrack en langebaanschaatsen met succes heeft gecombineerd en tot de wereldtop behoort. Tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sochi en 2018 in PyeongChang is zij voor beide disciplines uitgekomen. Bij de laatstgenoemde wist zij bij beide onderdelen een medaille te pakken. Een gouden plak op de 1000 meter en een derde plek bij de 3000 meter aflossing in het shorttrack.

Langebaanschaatster en shorttrackster Jorien ter Mors is op 21 december 1989 geboren in Enschede. Al vanaf jonge leeftijd was zij dagelijks op de ijsbaan te vinden voor shorttracktrainingen. 2013 kwam Jorien uit op het NK Allround waar zij Nederlands Kampioen werd. Zij is de enige schaatser die succesvol het langebaan en shorttrack schaatsen combineert. In 2014 werd zij in Dresden Europees Kampioen shorttrack en Olympisch kampioen op de 1500 meter en ploegenachtervolging langebaanschaatsen. Een aantal maanden na de Olympische spelen werd bij Jorien overtraindheid geconstateerd waardoor zij haar lichaam nog maar zeer beperkt kon belasten. Na een verloren seizoen dat noodzakelijk was om te herstellen is het haar gelukt om zich een weg terug te knokken naar de wereldtop. Dat deed ze in 2016 zeer succesvol door zowel op de 1500 als de 1000 meter langebaanschaatsen op het WK Afstanden wereld kampioen te worden. Tijdens de Spelen in PyeongChang herhaalde Jorien het kunstje uit 2016 door goud te winnen op de 1000 meter en behaalde ze de derde plaats op de 3000 meter aflossing in het shorttrack.

Jorien ter Mors heeft op 32-jarige leeftijd een punt achter haar schaatscarrière gezet. Ter Mors hoopte zich in december 2021 te plaatsen voor haar derde Olympische Spelen in Beijing, dat lukte niet. De drievoudig olympisch kampioen mist het heilige vuur om nog langer door te gaan, tijdens het Daikin NK Allround & Sprint in Thialf schaatste zij haar laatste meters.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jorien ter Mors inhuren als spreker?

Van de absolute wereldtop via een diep dal naar prachtige prestaties. Jorien is één van de weinige atleten die het is gelukt om vanuit haar overtraindheid met succes terug te komen bij de wereldtop. Opgeven is geen optie. Jorien staat voor discipline, doorzettingsvermogen en waar nodig offers brengen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Jorien is een inspirator die mening mens kan raken door hoe zij in het leven staat, haar toewijding, manier van leven en de inzichten die zij mensen op coachende wijze kan geven. Jorien weet als geen ander hoe belangrijk een goede inzet en hard werken is. Dit kan zij goed overdragen naar de gasten die zij op inspirerende wijze kan vertellen over haar levenshouding en prestaties. Jorien zet aan tot denken en kan een groep naar een nieuw niveau brengen door te reflecteren en inzichten te verschaffen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jorien ter Mors

Wat klanten zeggen over
Jorien ter Mors

Sprekers zoals Jorien ter Mors

Jorien ter Mors boeken?