José Been

Presentator, commentator en dagvoorzitter

José Been werd in 2012 de eerste vrouwelijke wielercommentator in het Nederlandstalig taalgebied. Ze deed verslag van alle grote koersen inclusief Tour de France, Vuelta en de wereldkampioenschappen in zowel het Nederlands als het Engels. José is breed georiënteerd en geïnteresseerd: een nieuws-omnivoor die complexe onderwerpen behapbaar maakt. Ze leest zich in en met charme, humor en gezonde zelfspot maakt ze uw evenement persoonlijk. Ook volledig Engelstalig.

"Er bestaan geen saaie mensen, saaie etappes of saaie onderwerpen. Alles heeft een interessante kant."

José Been groeide op in Drenthe waar ze in 1997 het VWO afrondde. Aan de Universiteit van Amsterdam volgde ze verschillende studies maar de interesse was te breed om zich op één onderwerp te richten. Ze leerde er Spaans, Frans en richtte zich op de Europese geschiedenis. Na een carrière in de marketingcommunicatie en managementondersteuning bij bedrijven als KLM, KPMG, Achmea en Fiat Nederland, kwam ze in 2012 terecht bij Eurosport waar ze de eerste en enige vrouwelijke lead-commentator wielrennen werd in het Nederlandstalig taalgebied. José fietst zelf veel, organiseert sportevenementen, interviewt mensen uit de tech-wereld voor What’s Up Cycling en vertaalt boeken. Daarnaast is ze actief als Nederlands- en Engelstalig wielercommentator bij grote wedstrijden als Ronde van Vlaanderen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom José Been inhuren als spreker?

José Been is breed in te zetten als presentator, dagvoorzitter en moderator. Ze heeft een brede interesse en maakt zich graag nieuwe onderwerpen eigen. Ze ziet snel verbanden, vat samen en vraagt door. Haar kenmerken zijn humor, openheid en directheid.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over José Been

Wat klanten zeggen over
José Been

Sprekers zoals José Been

José Been boeken?