Joseph Oubelkas

Auteur '400 brieven van mijn moeder' en 'Gezondheid liefde vrijheid'

23 december 2004, de dag die Joseph Oubelkas nooit zal vergeten. Joseph wordt tijdens een zakenreis in Marokko onterecht opgepakt en veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Een ware nachtmerrie, welke een grote impact heeft gehad op zijn leven. Als spreker inspireert Joseph met zijn verhaal.

"Van lijden naar leiden! Jij bepaalt, 100%!"

Joseph Oubelkas is op 10 september 1980 geboren in Raamsdonkveer, waar hij zijn gehele jeugd heeft gewoond. Na het behalen van zijn HAVO diploma ging hij Hogere Informatica studeren in Breda. Vier jaar later studeerde hij af en was daarmee één van de jongste IT-ingenieurs in Nederland. Na een aantal jaar ervaring op te hebben gedaan in het bedrijfsleven begon Joseph zijn eigen IT-bedrijf. In 2004 gaat Joseph voor een zakenreis naar Marokko, een reis die alles op zijn kop zet. Joseph werd opgepakt en zonder enig bewijs veroordeeld voor een gevangenisstraf van 10 jaar. In de gevangenissen waar Joseph verbleef, maakt hij de meeste gruwelijke dingen mee. Sport hielp Joseph te overleven, het werd een onderdeel van zijn leven. Trainen deed Joseph niet alleen om te overleven, hij voelde zich ook zowel lichamelijk als geestelijk fitter door en hielp ook zijn medegevangenen door hen te begeleiden tijdens het sporten. Vanuit Nederland ontving Joseph magazines over gezondheid en sporten, waar hij inspiratie en motivatie uit haalde. Zonder een vooropgezet plan, bouwde Joseph Oubelkas met sportlessen een band op met zijn medegevangenen. ‘Ik gaf training aan de grote kerels met tattoos, die onder mijn bewind watjes werden’. Sport hielp, maar zijn grootste steun waren de honderden brieven van zijn moeder, stuk voor stuk met positieve woorden. De Nederlandse Overheid zette ondertussen alles op alles om Joseph vrij te krijgen, en uiteindelijk werd hij in 2009 vrijgelaten, 4,5 jaar later. Na zijn vrijlating is Joseph de eerste paar maanden gaan reizen. Toen hij terug kwam wilde Joseph iets doen met de brieven van zijn moeder, dit vastleggen, om zo anderen te inspireren. Hij bundelde deze brieven, en zijn ervaringen, in het boek ‘400 brieven van mijn moeder’. Sinds de verschijning van zijn boek geeft Joseph presentaties en lezingen over zijn ervaringen in de gevangenis en de lessen die hij hieruit heeft geleerd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Joseph Oubelkas inhuren als spreker?

Joseph Oubelkas is inzetbaar voor lezingen en presentaties. Op inspirerende wijze vertelt Joseph over thema’s als leiderschap, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen, omgaan met veranderingen en de positieve kijk op het leven houden. Hoe sport hem hielp te overleven in de gevangenis. Verder vertelt hij hoe hij zijn leven na zijn gevangenschap weer heeft opgepakt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Joseph Oubelkas

Wat klanten zeggen over
Joseph Oubelkas

Sprekers zoals Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas boeken?