Kalian Sams

Voormalig wereldkampioen honkbal

Ex-honkballer Kalian Sams is een atleet die bekend staat om zijn vastberadenheid en succes in honkbal. Kalian werd in zijn hoogtijdagen wereldkampioen met het Nederlands team, wat tot toen nog nooit was gelukt door een Europees land. Zijn inspirerende reis als honkballer belicht het overwinnen van grenzen en mentale blokkades: het streven naar excellentie en doelen behalen. Kalian is een inspiratiebron voor mensen van alle achtergronden, benadrukkend hoe correct hard werk en geloof in jezelf leiden tot uitzonderlijke prestaties.

Tijdens zijn loopbaan doorbrak hij het taboe op het gebied van mentale gezondheid in de honkbalwereld, en zijn pioniersrol was van onschatbare waarde. Als een van de allereerste honkballers besloot hij om het taboe te doorbreken door de hulp in te schakelen van een mental coach. De drie adviezen die Kalian kreeg, vormden de sleutel tot zijn succes:

  1. Affirmatie
  2. Visualisatie
  3. Ademhalingsoefeningen

Zijn verhaal dient als een inspirerend voorbeeld van passie en vastberadenheid, en het nodigt iedereen uit om zich te laten inspireren en gemotiveerd te worden door zijn prestaties.

"Control what you can control."

Kalian Sams is een opmerkelijk figuur in de wereld van honkbal en daarbuiten. Geboren in Den Haag, toonde Sams op jonge leeftijd een uitzonderlijk talent voor honkbal. Zijn doorzettingsvermogen en liefde voor het spel brachten hem naar de top van het professionele honkbal en maakten hem een rolmodel voor Nederlandse honkballers. Sams heeft zijn talenten vertoond in de top honkbalnaties, waaronder de Verenigde Staten, Taiwan, Mexico en Canada.

Sams vertegenwoordigde vol trots Nederland op de grote internationale toernooien, zoals de World Baseball Classic, en werd in 2011 wereldkampioen. Tot dan toe was het een Europees land nog nooit gelukt om deze prestigieuze titel te pakken. Na deze fenomenale prestatie werden hij en zijn gehele team geridderd in de naam van Oranje Nassau. Hij ging verder dan het veld door zich in te zetten voor diversiteit en inclusie in de sportwereld. Zijn ondernemersgeest leidde tot initiatieven die de gemeenschap betrokken, zoals jeugd-honkbalkampen en liefdadigheidswerk voor kansarme kinderen.

Zijn reis is een bron van inspiratie voor mensen van alle leeftijden, en hij deelt zijn verhaal met de intentie om anderen te laten leren. Als spreker en inspirator heeft hij de ambitie om de sportwereld en het bedrijfsleven met elkaar te verbinden, waarbij hij waardevolle inzichten en lessen deelt die relevant zijn voor beide domeinen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Kalian Sams inhuren als spreker?

Kalian Sams’ inspirerende reis en vastberadenheid maken hem tot een interessante, motiverende spreker. Honkbal is een sport waar het draait om momenten. Hoe gefocust ben je op het moment van slaan? Hoe ga je om met teleurstellingen als je je eigen doelen niet waar kan maken? Mede hierdoor geeft Kalian inspirerende lezingen en presentaties geven over doorzettingsvermogen, mindset, constante veranderingen en het overwinnen van obstakels. Hierbij kan hij als geen ander een link met het bedrijfsleven maken.
Naast presentaties is Kalian inzetbaar voor clinics. Hij neemt je mee in het leven van een professioneel honkballer. Hij leert je in deze clinics te focussen op instincten en weg te blijven van negatieve gedachtes en angsten. Vertrouwen op het proces van je swing en niet bezig te zijn met het eindresultaat. Een mooie combinatie van focus, coördinatie en plezier.
Zijn achtergrond als atleet en zijn vermogen om anderen te motiveren en inspireren, maken hem een waardevolle aanwinst voor beide activiteiten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Kalian Sams

Wat klanten zeggen over
Kalian Sams

Sprekers zoals Kalian Sams

Kalian Sams boeken?