Karsten Kroon

Voormalig wielrenner en sportcommentator bij Eurosport

Voormalig wielrenner Karsten Kroon kende in zijn carrière vele successen. Hij behaalde onder andere overwinningen in Rund um den Henninger-Turm, won de 8ste etappe van de Tour de France en werd tweede in de Amstel Gold Race.

"Ik weiger om in angst te leven"

Karsten Kroon werd in 1976 geboren in het kleine dorpje Dalen, in Drenthe. Na verschillende sporten beoefend te hebben in zijn jeugd koos hij voor het wielrennen waarbij Karsten zich op zijn dertiende voor het eerst aansloot bij een wielervereniging genaamd WSW Emmen. Al snel merkte Karsten dat hij talent had met zijn overwinningen in de Ronde van Drenthe (1996) en de Vlaamse Pijl (1997). In 1999 werd hij beroepswielrenner bij de Rabobankploeg waar hij reed van 1999-2005. Hier boekte Karsten zijn grootste overwinning, een etappezege in de Tour de France in 2002. Hij was in Plouay de snelste in de sprint na een lange ontsnapping. In 2005 stapte Karsten over naar het Deense Team CSC/Saxo Bank. Dit omdat Karsten wilde onderzoeken waar zijn plafond lag. In zijn eerste seizoen behaalde hij direct goede resultaten, mede door de winst van de Drei-Länder-Tour. Daarnaast behaalde hij ereplaatsen in de Ronde van Vlaanderen (4e) en de Amstel Gold Race (2e). In 2008 behaalde Karsten succes door voor de tweede keer in zijn loopbaan Rund um den Henninger-Turm te winnen. Begin 2010 tekende Karsten een contract bij BMC, waar hij ploeggenoot werd van wereldkampioen Cadel Evans. Na twee jaar gereden te hebben voor de BMC-ploeg besloot Karsten terug te keren naar het team waar hij zijn meeste successen behaalde, de Saxo Bank. Tegenwoordig is Karsten Kroon te zien en te horen als commentator bij Eurosport.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Karsten Kroon inhuren als spreker?

Karsten is beschikbaar voor het geven van fietsclinics en workshops in veerkracht. Daarnaast heeft hij samen met zangeres Alice Rientjes een voorstelling gemaakt. Daarin nemen zij de luisteraars mee in een bijzonder en kwetsbaar verhaal. Karsten wil de luisteraar een kijkje geven in de ziel van de topsporter. Wat gaf hem de kracht om door te gaan waar een normaal mens zou stoppen? Hij spreekt over het opzoeken van zijn grenzen en daar vervolgens ook keihard overheen gaan. Ook spreekt hij over zijn burn out, zijn jeugd en de bijzondere band met zijn vader. Het leven is een reis. Niet altijd een makkelijke. Maar wel een, die je als je het aan durft te gaan, naar schitterende avonturen zal leiden. Sport is emotie, maar niets kan de ziel dieper raken dan muziek. Karsten vertelt verhalen, Alice zingt. De muziek zet de verhalen kracht bij en de stem van Alice snijdt dwars door je ziel.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Karsten Kroon

Wat klanten zeggen over
Karsten Kroon

Sprekers zoals Karsten Kroon

Karsten Kroon boeken?