Koen Gonnissen

Managing partner Mentally Fit Europe

Koen Gonnissen heeft het vak van coach geleerd op het terrein en niet van in de boekjes. Jarenlang was hij de coach van toptennissers, wielrenners en voetballers. In 1999 maakte hij de overstap naar de bedrijfswereld en specialiseerde hij zich in training en coaching van individuen, teams en leidinggevenden in de bedrijfswereld. Sommigen van jullie kennen hem wellicht van zijn boek ‘De Bedrijfsatleet’ met daarin de parallellen tussen de sport- en bedrijfswereld. Eén van zijn motto’s is ‘Manage your energy, not just your time!’. Als internationaal keynote spreker heeft hij de kans gehad met verschillende culturen te werken, wat hij zelf als een enorme persoonlijke verrijking beschouwt.

Tijdens de corona periode besteedt Koen bijzondere aandacht aan de volgende topics:
– Managing your energy in the new WOW: 7 personal energy boosters to care deeply about yourself and the others
– Resilience in tough times: mental, emotional and physical
– Dealing with unknown pressure: Breaking the taboo about stress
– Manage your time to manage your energy: Best MMT tools to improve your productivity working from home
– Storm time =  team time: The power of remote teamcoaching

"Everyday is day one"

Na zijn internationale sportcarrière specialiseert Koen Gonnissen zich eind 1998 in training en coaching bij bedrijven van teams, individuen, managers en leidinggevende. Koen begeleidt tevens tot het jaar 2000 vele Belgische en internationale toptennissers zoals Kim Clijsters, Xavier Malisse en Juan Carlos Ferrero. Vanaf het jaar 2000 besluit Koen zich te richten op het bedrijfsleven. Zo schrijft Koen Gonnissen samen met Alain Goudsmet het boek ‘De Bedrijfsatleet’ waarin hij de parallellen tussen sport en bedrijf beschrijft. Tevens behaald Koen de titel Business & Executive Coach. In 2004 behaald Koen het MBTI certificaat wat hij in 2005 opvolgd met het certificaat Coach ICF. In 2009 helpt Koen Kim Clijsters bij haar comeback in het internationale toptennis. In 2010 wordt Koen bij de wielerploeg Omega Pharma Lotto gehaald om met toprenners Philipe Gilbert en Andre Greipel aan de slag te gaan. Hier introduceert Koen de filisofie ‘Riding as one’.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Koen Gonnissen inhuren als spreker?

Managing your energy in the new WOW: 7 personal energy boosters
Nu de meeste mensen van thuis uit werken, ervaren velen onder ons hoe lastig het is om een goede balans te behouden tussen job, familie en tijd voor jezelf. Nochtans is de MY-time heel belangrijk om je eigen batterijen terug op te laden. Deze sessie herhaalt de zeven belangrijkste energieboosters, zodat je mentaal, emotioneel en fysiek jouw batterijen kan blijven opladen. Alle tips houden rekening met de nieuwe realiteit die momenteel ontstaat waarbij mensen meer vanuit huis werken en zullen blijven werken.

Veerkracht in pittige tijden
Als we kijken naar succesvolle atleten, hebben ze één ding gemeen: het vermogen om te vallen en weer op te staan, steeds opnieuw. Veerkrachtige mensen tonen aan vaker gelukkig te zijn, minder gestrest en succesvoller in het leven te staan. Hoe we reageren op stressvolle gebeurtenissen is de sleutel. Het goede nieuws is dat veerkracht een vaardigheid is die je kan leren!

In deze interactieve sessielicht Koen de voordelen uit van het bouwen van mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid en neemt hij de deelnemers mee op weg naar veerkracht. De hele webinar of live keynote bevat krachtige voorbeelden vanuit de sport- en bedrijfswereld die de theorie kleur geven. Met live polls meet Koen de groepsveerkracht en zorgt hij voor veel interactie.

Dealing with unknown pressure: breaking the taboo about stress
De periode die we met z’n allen beleven is ongekend. Deze pandemie heeft als gevolg dat mensen heel diep in hun mentale, emotionele en/of fysieke reserves gaan. Sommige mensen gaan hierbij te diep en flirten met de grenzen van een burn-out. Deze sessie bestaat uit vier delen:

– Het leren herkennen van signalen van stress en hoe ons lichaam en brein daarop reageren
– Het stress mechanisme beter leren begrijpen
– Praktische oplossingen die onmiddellijk toepasbaar zijn
– Het taboe rond stress doorbreken: deelnemers gaan in subgroups van maximum vier personen (online gamification) met elkaar in gesprek en doorbreken zo de taboe die er nog altijd heerst rond stress.

Deze sessie is super praktisch, bevat veel interactie, en is een hot topic in deze moeilijke tijden waar meer en meer mensen tegen een burn-out aanlopen.

Manage your time to manage your energy: best MMT tools to improve your productivity working from home
Vele mensen klagen tegenwoordig over back tot back teammeetings (Zoom, MT, enzovoort). Velen vinden het lastig om de juiste prioriteiten te leggen. De weken vliegen voorbij  en velen vinden het lastig om ’s avonds en in het weekend te disconnecten. Deze sessie herhaalt de belangrijkste time management tools zodat jij je draai en efficiëntie (terug)vind in deze nieuwe werkwereld die momenteel ontstaat. Koen bundelt hier alle tips en praktische tricks samen die wereldwijd ontstaan zijn in dit COVID tijdperk.

Storm time =  team time: The power of remote teamcoaching
Hoe houd je je werknemers gemotiveerd terwijl je fysiek op afstand zit? Het was voor veel managers al niet makkelijk om hun teams te coachen voor corona, maar nu de meeste mensen van thuis uit werken wordt het coachen van en leidinggeven aan hun team vaak uitdagender. Nieuwe ongeschreven regels gaan gelden, want we hebben nog nooit in een lange en bedreigende situatie als deze geleefd.

Hoe kan je de energie, motivatie, betrokkenheid en toewijding van jouw team op afstand meten? En hoe pas je jouw leiderschap aan? Micro-management is inmiddels achterhaald, want als mensen vanuit huis werken, heb je geen controle van minuut tot minuut. Het enige wat een manager ziet is de output van de mensen, dus moet je leren vertrouwen, ‘Trust is the new currency’. In deze coach de manager workshop reikt Koen Gonnissen praktische tools aan waar managers de volgende dag met hun teams mee aan de slag kunnen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Koen Gonnissen

Wat klanten zeggen over
Koen Gonnissen

Sprekers zoals Koen Gonnissen

Koen Gonnissen boeken?