Leo van Vliet

Voormalig wielrenner

Leo van Vliet is als koersdirecteur van de Amstel Gold Race als oud-wielrenner nog altijd actief in de wielersport. Jarenlang organiseerde hij ook de toertocht tegen kanker ‘Ride for the Roses’.

Leo van Vliet was wielerprofessional van 1978 tot en met 1986; in die tijd heeft hij voor vijf verschillende ploegen gereden. Als amateur was Leo veelbelovend, hij manifesteerde zich vooral in de klassiekers. In 1979 reed Leo van Vliet voor het eerst de Tour de France, hij reed hem niet uit maar won wel de zevende etappe van St. Hilaire naar Deauville. In latere Tour deelnames was hij telkens nadrukkelijk betrokken bij Tour successen, maar een persoonlijk succes zat er niet meer in. Leo van Vliet is in 1986 gestopt met wielrennen, maar nog altijd is hij actief in de wielerwereld. Sinds een aantal jaren is hij succesvol koersdirecteur van de Amstel Gold Race en heeft hij jarenlang de Ride for the Roses georganiseerd. Een publiek evenement welke als doel heeft het inzamelen van geld voor het kankerfonds. Daarnaast is hij in 2009 benoemd tot bondscoach van de wegwielrenners. Een functie waarin hij tijdens het WK wielrennen het team selecteert en verantwoordelijk is voor de tactiek en prestaties. Leo van Vliet heeft in de sportwereld veel ervaring. Als actief renner, organisator en bestuurder. Ook in zijn presentaties komt dit terug. Als leider weet hij zijn organisatie optimaal te motiveren, samenwerkingen aan te gaan en te inspireren. Leo van Vliet deelt zijn visie over topsport = ondernemerschap graag met u. Na de Olympische Spelen 2012 en het WK 2012 in Limburg, stopt Leo van Vliet als Bondscoach.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Leo van Vliet inhuren als spreker?

Leo van Vliet is een kenner in de wielersport. Hij vertelt uitgebreid over zijn ervaringen als wielrenner, koersdirecteur van de Amstel Gold Race en voormalig bondscoach. Met zijn ervaringen als topsporter, bestuurder en coach is hij een ideale spreker die vanuit de praktijk bruikbare tips geeft en anekdotes vertelt aan leidinggevenden in alle lagen van de organisatie.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Leo van Vliet

Wat klanten zeggen over
Leo van Vliet

Sprekers zoals Leo van Vliet

Leo van Vliet boeken?