Leon van Bon

Voormalig wielrenner

Leon van Bon is tweevoudig Nederlands Kampioen op de weg en wist drie etappes in de grote wielerrondes te winnen. Naast deze prestaties stond Leon van Bon regelmatig op het podium tijdens de klassiekers en het Wereldkampioenschap in 1997.

Leon van Bon was in de jaren ’90 en ’00 een van Nederlands meest succesvolle wielrenners. Zijn carrière maakte een vliegende start. Al op jonge leeftijd wist hij in 1992 op baan een zilveren medaille te winnen op de Olympische Spelen van Barcelona. De overstap van de baan naar de wielerwedstrijden op de weg was een goede keus. In de eerste twee jaar van zijn professionele carrière wist hij 42 wedstrijden te winnen. Leon van Bon stond bekend als een echte afmaker. Als hij in de kopgroep zat wist hij regelmatig zijn band als eerste over de streep te drukken. Zo wist Leon van Bon twee keer een etappe in de Tour de France te winnen en eenmaal in de Ronde van Spanje. In klassiekers wist Leon van Bon regelmatig topklasseringen te rijden. Bijna altijd stond Leon na de finish bij de eerste 10. De echt grote overwinningen in de klassiekers bleven echter achterwege. Zo werd hij in 1997 derde op het WK nadat hij op de meet verrast werd door Laurent Brochard en Bo Hamburger. Leon van Bon is een van de meest ervaren wielrenners uit Nederland. Een toertocht of spinningclinic onder leiding van Leon van Bon is een bijzondere ervaring waarin hij vertelt over zijn ervaringen in het peleton. Een kijkje achter de schermen van de hectische wielerwereld is voor elke sportliefhebber interessant en leerzaam.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Leon van Bon inhuren als spreker?

Leon van Bon is inzetbaar voor wielrenclinics. Tijdens deze clinics neemt hij je mee in de wereld van het wielrennen en probeert hij met persoonlijke tips iedere deelnemer een beetje beter te maken. Verder vertelt Leon tijdens interviews over de weg naar de top.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Leon van Bon

Wat klanten zeggen over
Leon van Bon

Sprekers zoals Leon van Bon

Leon van Bon boeken?