Leonie Henrich

Meervoudig deelnemer op de Wereldkampioenschappen Crossfit

Leonie Henrich had een vliegende start van haar carrière in de sport Crossfit. Echter, hoe verder zij kwam hoe meer zij besefte dat iets haar weerhield van het bereiken van het maximale van haar kunnen. Leonie ging de strijd met deze persoonlijke worstelingen aan en kwam sterker terug dan ooit, ze plaatste zich met een team voor de wereldkampioenschappen in Amerika en was in 2019 de eerste Nederlandse elite vrouw op diezelfde competitievloer. Hierna besloot Leonie haar ervaringen te gebruiken en  zich verder te ontwikkelen, in 2020 rondde ze haar opleiding “Leadership and Change Management” aan de Vrije Universiteit af. Inmiddels is Leonie werkzaam bij de Koninklijke Landmacht als veranderkundige en als sportcoach voor bedrijven.

In haar presentatie neemt Leonie je mee op een ontdekkingsreis naar jouw beweegredenen in het leven. Waarom doe je wat je doet? Zij legt een duidelijke link tussen topsport en ambitie in de algemene zin van het woord. Zij licht thema’s uit over omgang met tegenslagen, zelfreflectie, zelfontwikkeling en doelgericht zijn.

"Your biggest strength, is knowing your weaknesses."

Leonie Henrich stapte op 19 jarige leeftijd voor het eerste een Crossfit “Box” binnen. Haar doel? Fitter worden en lekker bewegen. Dit doel werd al snel een heel ander doel, haar coaches zagen de potentie en daagde haar uit om te kijken hoe ver ze het kon schoppen.

Ze begon met een vliegende start aan haar Crossfit carrière, maar merkte ook dat ze achterliep in haar zelfkennis en ervaring in de sport. Hoe verder haar loopbaan ging, hoe meer de mentale strijd partte ging spelen. In het jaar 2017, waarin het grote doel was om de Europese kampioenschappen te behalen, lukte het Leonie niet om haar gedachte de baas te zijn. Leonie besloot dat er iets moest veranderen, hier begon de zoektocht naar de meest mentaal fitte versie van Leonie. Dit bleek voornamelijk te liggen in de mengeling van haar algemene identiteit als Leonie Henrich en haar identiteit als topsporter. Na deze zoektocht kwam Leonie sterker terug dan ooit, ze plaatste  zich met een team voor de wereldkampioenschappen in Amerika en was in 2019 de eerste Nederlandse elite vrouw op diezelfde competitie vloer.

Na dit toppunt besloot Leonie afscheid te nemen van haar topsport carrière en haar ervaringen als topsporter te gebruiken in haar werk. Zij werkt nu als veranderkundige bij de Koninklijke Landmacht en als sportcoach voor bedrijfstrainingen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Leonie Henrich inhuren als spreker?

Leonie Henrich heeft een inspirerend verhaal en spreekt hier op een openhartige wijze over. Leonie stelt je de belangrijke vragen naar succes en levensgeluk. Waarom doe je, wat je doet? Hoe haal jij het beste uit jezelf? En bovenal, hoe word jij het meest gelukkig? Leonie deelt vanuit haar eigen persoonlijke ervaringen om zo andere te inspireren. De topsport, haar verleden en de relaties met mensen in haar omgeving, allemaal dingen die haar loopbaan beïnvloed hebben.

Naast presentaties is Leonie Henrich inzetbaar voor clinics, trainingen en workshops. Met behulp van haar ervaringen als trainer, atleet en bedrijfskundige kan ze verschillende vormen van clinics aanbieden. Gericht op teambuilding, psychologische ontwikkeling en/of algehele fitheid.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Leonie Henrich

Wat klanten zeggen over
Leonie Henrich

Sprekers zoals Leonie Henrich

Leonie Henrich boeken?