Leonne Stentler

Voormalig speelster Oranje, Ajax en ADO Den Haag

Leonne Stentler maakte de stap van amateurvoetbal naar professioneel voetbal bij ADO Den Haag. Op 12 maart 2009 maakt zij haar debuut voor Oranje waarvoor ze uiteindelijk zeventien interlands speelt. Inmiddels is Leonne gestopt met voetballen op hoog niveau. Bij gebrek aan kleding voor vrouwen richt ze na haar voetbalcarrière haar eigen voetbalkledingmerk Liona op. Het eerste voetbalkledingmerk speciaal voor vrouwen.

Leonne begint haar voetbalcarrière tussen de jongens van sv Bolnes. Op haar veertiende maakt zij de overstap naar RVVH om daar derde divisie te gaan spelen. Als de Eredivisie voor vrouwen wordt gelanceerd krijgt zij de kans om deel te nemen op het hoogste niveau van Nederland. Voor het eerst tussen de vrouwen in plaats van mannen en hierbij kiest ze voor ADO Den Haag. In 2007 speelt Leonne haar eerste wedstrijd voor deze club en een jaar later mag ze al deel uitmaken van het Nederlands elftal. Uiteindelijk komt Leonne tot zeventien interlands. In haar laatste jaar bij ADO Den Haag wint zij samen met haar team de landstitel en de beker. Na dit succesvolle jaar maakt Leonne de overstap naar Ajax waar zij in totaal één seizoen speelt. Tijdens dit seizoen maakte zij ook deel uit van het Nederlandse elftal op het Europees Kampioenschap in Zweden. Helaas volgt er na het EK een enorme tegenslag voor Leonne. Zij scheurt haar achillespees af en krijgt te maken met verschillende complicaties. In totaal zal zij nog anderhalf jaar bezig zijn met revalideren. Na haar rentree kiest ze ervoor om zich bezig te houden met de ontwikkeling van vrouwenvoetbal. Dit doet zij in de vorm van Liona, het eerste voetbalkledingmerk alleen voor vrouwen, opgericht door Leonne zelf. Daarnaast start zij samen met Daphne Koster de vereniging voor ex-internationals en het eerste online vrouwenvoetbal programma VV Kicks op. Kortom, Leonne is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en maakt vanuit die rol ook deel uit van de atletencommissie van de NOC*NSF. Sinds Januari 2022 heeft Leonne weer een nieuwe functie waarbinnen ze zich blijft inzetten voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Bij PSV vrouwen is ze verantwoordelijk voor de talentontwikkeling en scouting voor de vrouwentak.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Leonne Stentler inhuren als spreker?

Naast het leven als topsportster, is Leonne ondernemer van haar eigen voetbalkledingmerk Liona. Als topsportster en onderneemster weet zij als geen ander hoe het is om met tegenslagen om te gaan, kansen te creëren en te werken in teamverband. Daarbij maakt zij zich hard voor een optimale ontwikkeling binnen het vrouwenvoetbal. De thema’s ondernemerschap, emancipatie en doorzettingsvermogen zullen dan ook centraal staan in haar presentaties.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Leonne Stentler

Wat klanten zeggen over
Leonne Stentler

Sprekers zoals Leonne Stentler

Leonne Stentler boeken?