Lucia Rijker

Voormalig bokser en actrice

Lucia Rijker, voor het grote publiek bekend van de film ‘Million Dollar Baby’, is meervoudig wereldkampioene boksen en kickboksen. In haar indrukwekkende carrière is ze als bokser en kickbokser ongeslagen. Daarnaast is zij bekend van het tv-programma ‘Dream School’ waarin zij schoolverlaters opnieuw probeert te inspireren om zichzelf te ontwikkelen.

Lucia Rijker is Wereldkampioen boksen en kickboksen geweest. Op haar vijftiende is Lucia begonnen met kickboksen, waarin ze uiteindelijk vier verschillende wereldtitels won. Daarna verlegde ze haar focus naar het gewone boksen waarin ze twee wereldtitels behaalde. Ruim 23 jaar heeft het leven van Lucia in het teken van de vechtsport gestaan. In deze tijd heeft ze al haar bokswedstrijden gewonnen. De enige keer dat ze verloor was een demonstratiepartij tegen een man. Naast Lance Armstrong en Tiger Woods werd Lucia Rijker genomineerd voor ’thoughest Athlete of America’. Naast haar bokscarrière maakte Lucia  ook carrière als actrice. Ze speelde achtereenvolgens in de documentaire ‘Shadow Boxers’, de film ‘Rollerball’, de televisie series JAG en the L Word. Als trainer/coach was ze te zien in het programma ‘Veronica’s Fightmaster’. Het hoogtepunt in haar acteer carrière is vooralsnog haar rol in de hooggewaardeerde film ‘Million Dollar Baby’ van regisseur Clint Eastwood. De film won 4 oscars. Naast haar eigen rol was Lucia Rijker ook technisch adviseur en trainde ze hoofdrolspeelster Hilary Swank. Al meer dan 12 jaar is Lucia Rijker Boeddhist en cum laude afgestuurd aan ‘The University of Living Life’. Vanaf 2017 is Lucia te zien als coach in het tv-programma ‘Dream School’ waarin zij schoolverlaters opnieuw probeert te inspireren om zichzelf te ontwikkelen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Lucia Rijker inhuren als spreker?

In haar presentaties motiveert en inspireert Lucia Rijker op energieke, creatieve en spirituele wijze en reikt zij diverse tools aan om nog beter te kunnen focussen, om te gaan met tegenslagen en doelen te bereiken. Daarnaast is een boksclinic van Lucia Rijker zeker een aanrader!

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Lucia Rijker

Wat klanten zeggen over
Lucia Rijker

Sprekers zoals Lucia Rijker

Lucia Rijker boeken?