Maarten Moen

Chefarts NOC*NSF / Sportarts Bergman Kliniek

In 2012 werd Maarten Moen bij NOC*NSF aangesteld met als specifieke taak: innovatie van de medische structuur en van het medisch handelen in de Olympische topsport. Het resultaat, na jaren investeren, is dat de medische topsportzorg hoogstaand is en goed georganiseerd. En daarnaast is er de laatste jaren een tendens ingezet dat artsen zich niet alleen richten op het beter maken van topsporters, maar ook meedenken met prestatieverbetering. Uiteraard zonder doping.

"Bij NOC*NSF aangesteld als verbeterarts. Alleen beter maken is niet meer genoeg"

Zijn geneeskundestudie deed Maarten in Amsterdam, die hij afwisselde met vele uren op de tennisbaan doorbrengen als tennisleraar. Hij werkte hierbij met diverse toptalenten uit Nederland en op de fameuze tennisacademy van Nick Bollettieri. Na de specialisatie tot sportarts promoveerde Maarten op onderbeen klachten, waarbij de studies werden gedaan met sporters en militairen. Hij deed intussen steeds meer teambegeleiding bij de KNVB en werkte hier een aantal jaar. Daarna was hij teamarts van de Nederlandse squashers, het Nederlands freestyle skiteam, het Nederlands vrouwen basketbalteam, de Nederlandse volleybalvrouwen, de Paralympische baanwielrenners en zwemmers, de Olympische ruiters, boksers, honkballers en het Olympische mannen waterpoloteam.

De zorg voor deze teams combineerde hij werken in de Bergman Kliniek te Naarden, waar hij als sport- en bewegingsarts niet-sporters, recreatieve sporters en topsporters analyseert en van advies voorziet over hun klachten en blessures. Sinds 2012 werkt hij bij NOC*NSF waar hij nu actief is als chef arts. Ieder jaar is Maarten ook te vinden bij het ABN AMRO tennistoernooi te Rotterdam, waar hij toernooiarts is voor de beste spelers van de wereld. In oktober 2021 sluit Maarten aan bij de  European Olympic Committee als medical commission member.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Maarten Moen inhuren als spreker?

Maarten kan levendig vertellen over de omvorming van het statisch uitvoeren van het vak als arts in de topsport naar een topsportarts pur sang met een proactieve houding. Daarnaast vertelt hij graag over het praktische werk tijdens toernooien in alle uithoeken van de aarde en over de leidinggevende rol die hij daarbij als chefarts had. Denk hierbij aan Olympische jeugdtoernooien, de European Games, Paralympische toernooien en de voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs waar hij ook actief is.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Maarten Moen

Wat klanten zeggen over
Maarten Moen

Sprekers zoals Maarten Moen

Maarten Moen boeken?