Maike Willems

Teammanager Handbaldames

Maike is als teammanager de spin in het web van het Olympisch Handbalteam. Als teammanager is ze elke dag bezig met het faciliteren van excelleren. Maike is de spin in het web maar af en toe net zo goed de moeder van het team. Spontaniteit en enthousiasme als er gejuicht wordt maar af en toe ook brede schouders om iemand op te kunnen laten uithuilen. Elke dag met topsporters werken betekent dat je elke dag moet excelleren, maar als je weet waarom je dat doet wordt het vanzelf een habit.

"Action speaks louder than words"

Zeilen zit in Maike haar bloed, het is er met de paplepel in gegoten. Als kind begon ze in een optimist en daarna werden de boten steeds groter. Haar vader reed de boten naar allerlei plaatsen door het hele land om overal mee te kunnen doen aan de wedstrijden. Ook de vakanties werden op de zeilboot doorgebracht. Na een studie vrijetijdsmanagement in Leeuwarden begon Maike met een baan in de evenementen organisatie van diverse evenementen met traditionele zeilschepen. Wat miste was passie en drive dus gedreven door ambitie kwam ze al snel in de topsport terecht.

Inmiddels werkt zal heel wat jaren met topsporters en weet ze als geen ander hoe het is om met ambitieuze, gedreven mensen te werken. Als teammanager is ze in samenspraak met de technisch directeur verantwoordelijk voor de budgettering, organisatie en de logistieke uitvoering van de deelname aan trainingen en wedstrijden van de Olympische Kernploeg.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Maike Willems inhuren als spreker?

In topsport zijn concrete doelen stellen die via een gestructureerd stappenplan gerealiseerd worden cruciaal. Daadkrachtig, gedrevenheid en initiatief nemen zitten in Maike haar persoonlijkheid en moet ze dagelijks inzetten om met zulke gedreven mensen te kunnen werken. Om topsport te kunnen bedrijven moet je soms egoïstisch en een beetje gek zijn. Hier moet je mee om kunnen gaan, sporters zullen als je niet oppast je stoelpoten onder je vandaan zagen. De sporter staat altijd op de eerste plaats, ten koste van iedereen en jezelf. Presteren onder druk en pieken op het juiste moment behoren tot de orde van de dag in topsport. De weg naar de top gaat gepaard met tegenslagen en kritiek, maar het zorgt er ook voor om grenzen te verleggen, positief te blijven en oog te hebben voor details.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Maike Willems

Wat klanten zeggen over
Maike Willems

Sprekers zoals Maike Willems

Maike Willems boeken?