Margot Boer

Voormalig schaatster

Voormalig langebaanschaatsster Margot Boer was lange tijd de snelste vrouw van Nederland op het ijs. In 2014 schreef Margot geschiedenis door als eerste Nederlandse een medaille tijdens de Olympische Spelen op de 500 meter te winnen en vervolgens ook nog een medaille op de 1000 meter.

"Tegenslagen zorgen er voor dat de mooiste sportmomenten alleen maar waardevoller worden!"

In 2006 brak de in Woubrugge geboren Margot Boer door in het langebaanschaatsen. Als onderdeel van het KNSB Opleidingsteam werd Margot Nederlands kampioen op de 500 meter en werd ze vijfde op de 1000 meter. Ze plaatste zich voor het WK sprint waar ze zesde werd. Een jaar later ging Margot aan de slag bij de DSB ploeg onder leiding van coach Jac Orie. Door een flinke tegenslag dat jaar, een blessure aan haar enkel, moest zij het WK sprint aan haar voorbij laten gaan. Dit hield haar echter niet tegen met het gevolg dat Margot terug aan de top kwam en zich in 2010 plaatste voor de Olympische Spelen in Vancouver waar zij één van de grote kanshebsters was voor Olympisch Goud op de 1000m. Zij werd vierde op de 500 en 1500 meter en stelde vooral zichzelf teleur met een zesde plaats op ‘haar’ 1000 meter. In het seizoen 2010/2011 begon ze samen met Annette Gerritsen en Marianne Timmer de Liga formatie. Ze bleef succesvol op de korte afstand zowel nationaal als internationaal. Tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji behaalde Margot Boer haar grootste successen door op de 500 als 1000 meter een bronzen medaille te winnen.
In maart 2016 beëindigde Margot haar topsportcarrière en veranderde haar focus naar haar persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven. Zij werkt nu bij Medicc Sports International waar zij al haar jaren topsport ervaring toe kan passen. Dit bedrijf focust zich op de branche van de sportmedische hulpmiddelen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Margot Boer inhuren als spreker?

Margot Boer is beschikbaar voor het geven van een interview, waarin zij spreekt over haar topsport periode, met haar successen maar ook hoe ze omging met de tegenslagen die ze te verduren kreeg. Margot Boer verzorgt schaatsclinics voor zowel beginnende als gevorderde schaatsers. Daarnaast kan zij u en uw bedrijf begeleiden tijdens wedstrijden met het geven van een voor- en nabeschouwing.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Margot Boer

Wat klanten zeggen over
Margot Boer

Sprekers zoals Margot Boer

Margot Boer boeken?