Mari Carmen Oudendijk

Presentator en journalist

Mari Carmen Oudendijk is bekend als Nederlandse sportpresentatrice. Zij was onder andere te zien op televisie in sportprogramma’s tijdens grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen en Wimbledon. Maar ook als host van het VVCS Voetbalgala.

Mari Carmen heeft haar studie, ALO (Academie Lichamelijk Opvoeding), in 1993 afgerond. Daarna startte zij al snel haar televisiecarrière bij RTL. In de zeven jaar dat Mari Carmen werkzaam was bij RTL heeft ze onder meer het dagelijkse sportnieuws gepresenteerd maar ook programma’s als Yacht Vision en 5 in ’t land. Hierna vervolgde zij haar pad bij Sport1 waar zij analyses van diverse sporten voor haar rekening nam. Bij AT5 was Mari Carmen drie jaar te zien als het gezicht van het Ajax-programma ‘FC Godenzonen’.

In 2007 is Mari begonnen bij RTV Utrecht waar zij nog steeds presenteert. Jarenlang was ze boegbeeld van het programma BV Utrecht. Het programma haakt in op thema’s als duurzaam ondernemen en innovatie. Ook presenteerde ze jarenlang de Marathon van Utrecht waar zij samen met haar collega’s urenlang de kijkers live aan de buis wist te houden. Het programma kreeg een NL Award voor beste evenement van de regionale omroepen. Ook de tourstart in Utrecht in 2015 werd door RTV Utrecht en Mari Carmen grootschalig verslagen met de proloog en eerste etappe. Bij ABNAMRO lanceerde ze tegelijkertijd samen met de bank en mediacollega’s ABNAMRO tv. Waar zij o.a. live Webinars, kwartaalcijfers en het ABNAMRO-tennistoernooi voor versloeg. Daarnaast begeleidt zij forums met sporters en geeft zij lezingen over sport en media.

Sinds 16 september 2019 is het nieuwe radioprogramma ‘Sport & Business’ elke week te horen bij ALLsportsradio. Mari presenteert dit programma roulerend met Krijn Schuitenmaker. In de studio ontvangen zij gasten die van sport hun business hebben gemaakt. In de eerste uitzending was oud-schaatser Martin Hersman aanwezig. Het is voor Mari Carmen de perfecte manier om haar twee passies, business en sport te combineren.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Mari Carmen Oudendijk inhuren als spreker?

Mari Carmen is professioneel en veelzijdig. Haar ervaringen in de sport-, media- en businesswereld maken haar flexibel inzetbaar als onder andere host, dagvoorzitter, presentatrice en discussieleider.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Mari Carmen Oudendijk

Wat klanten zeggen over
Mari Carmen Oudendijk

Sprekers zoals Mari Carmen Oudendijk

Mari Carmen Oudendijk boeken?