Marianne van der Steen

Meervoudig NL en Europees Kampioen IJsklimmen, Rotsklimmer en Alpinist(e)

Waar iedereen graag de top haalt in de zon kiest Marianne het liefste voor de meest complexe, verticale, steile route aan de achterkant van de berg. Als ijsklimster uit een land zonder bergen komt dat bijna van nature. De creativiteit om te kunnen focussen op de weg in plaats van alleen het doel, gaat door in alles wat ze doet. Van eerste plaatsen op Europacups, meervoudig Nederlands kampioen maar ook buiten in de natuur weet ze haar mannetje te staan. Als vrouw staat ze aan de top tussen de mannen als het gaat om eerst-beklimmingen en routes van het allerhoogste niveau. Niet alleen hoort ze erbij maar heeft ze beklimmingen staan die nog geen man heeft kunnen herhalen.

Op een zo duurzaam mogelijke manier probeert ze haar doelen te behalen, zo bouwt haar eigen 100% zelfvoorzienende huis in haar eigen bos en reist meestal met een EV.

In de complexiteit van haar leven is de eenvoud een grote rode draad. Hoe bereik je de eenvoud, hoe pak je alles weer op wanneer het te groot en te veel lijkt en alles tegen zit. Kunnen blijven zwemmen tegen de stroom in om nog meer te kunnen bereiken; of het nu een berg, wedstrijd, huis of ander project is, ze vindt een er een duurzame, eerlijke maar realistische weg in en helpt je graag zelf je weg te vinden.

"Eenvoud vinden in complexiteit"

IJsklimster Marianne van der Steen is inmiddels 12 jaar lid van het Nederlands IJsklim Team.
Na het afronden van verschillende Universitaire studies koos ze om te gaan voor haar klim-passie. Samen met haar man (tevens topsporter, NL Team lid) reist ze de wereld over en met succes. Regelmatig wint ze (internationale) wedstrijden maar ook in de natuur heeft ze een grote lijst van unieke ijsklim routes op haar naam staan.

Doel is natuurlijk het winnen van de World Championships. Met een huidige 4e plaats (2022) komt ze langzaam een stapje dichterbij.

Ze heeft haar leven ingericht om te kunnen presteren maar wel zo eerlijk mogelijk: ze bouwt haar eigen 100% zelfvoorzienende huis in haar eigen bos, rijdt het liefst met haar EV, eet alleen lokaal vlees en weet zo haar footprint klein te houden.

Techniek is essentieel voor de veiligheid in de klimsport, er bestaat dan geen universitaire studie in, maar ze durft zich specialist te noemen in klimmaterialen veiligheid.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marianne van der Steen inhuren als spreker?

Marianne vertelt je graag over hoe ze als Nederlandse tussen het wereldveld kan staan in een sport die niet eens beoefend kan worden in Nederland. De link hoe je zelf met rechte rug tussen de reuzen kan staan is snel gelegd. Ze vertelt in metaforen die je handvatten kunnen geven om zelf je eigen weg te vinden in de bergen van de wereld. Niet alleen door middel van presentaties maar ook met sportieve (klim) workshops weet ze je (hoogtevrees) grenzen te verleggen en in elkaar te leren vertrouwen op een rustige en veilige manier. Ook wanneer je het gevoel hebt je nooit in een klimgordel zou durven passen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marianne van der Steen

Wat klanten zeggen over
Marianne van der Steen

Sprekers zoals Marianne van der Steen

Marianne van der Steen boeken?