Marieke Nivard

Voormalig golfster

Voormalig professional Marieke Nivard was als jeugdspeelster al een maatje te groot voor haar leeftijdsgenoten. De voormalig speelster van de Ladies European Tour stopte echter kort nadat ze professional werd alweer als broodspeler. Het profleven stond Nederlands beste golfster niet aan, waarna ze besloot om de ondernemerskant op te gaan. Met haar topsportmentaliteit wil Marieke nu het maximale uit het bakkersvak halen met haar eigen bakkerij. Met bakkerij Scratch probeert de voormalig professional nu in een ander vakgebied de top te bereiken.

Acht jaar oud was Marieke Nivard toen ze voor het eerst in aanraking kwam met golf. Niet vanaf het begin haar favoriete sport. In haar jeugd was ze met name aan het tennissen, hockeyen en voetballen. Pas op haar twaalfde koos ze om al haar tijd en energie in golf te stoppen. Ze doorliep alle Nederlandse jeugdteams en won op 15 jarige leeftijd haar eerste NK. Een jaar later werd ze ook Nederlands kampioene t/m 18 en won ze de Dutch National Ladies Open. In 2007 kwam het moment dat Marieke Nivard moest kiezen tussen een studie of professionele golfcarrière. Ze koos voor golf! Zorgvuldig had ze een plan uitgestippeld om de top te bereiken. Een plan die tot meerdere internationale titels heeft geleid. Het profleven was echter niet weggelegd voor Marieke en ze koos een andere richting. Tegenwoordig gebruikt zij haar topsportmentaliteit op het ondernemersvlak met haar eigen bakkerij.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marieke Nivard inhuren als spreker?

Het bereiken van de top in de sport heeft vele overeenkomsten met topprestaties in het bedrijfsleven. Marieke Nivard vertelt in duopresentaties graag over haar ervaringen rondom de thema’s; ambitie, doelen stellen, keuzes maken en doorzettingsvermogen. Daarnaast is een golfclinic van Nederlands beste golfster een onvergetelijke ervaring voor elke golfspeler. In 2012 beëindigd Marieke haar actieve carrière. Tegenwoordig is Marieke actief als ondernemer met haar eigen bakkerij.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marieke Nivard

Wat klanten zeggen over
Marieke Nivard

Sprekers zoals Marieke Nivard

Marieke Nivard boeken?