Marko Koers

Voormalig atleet

Marko Koers hoorde jarenlang bij de wereldtop op de 800m en 1500m atletiek. In zijn strijd tegen de allersnelste Afrikaanse lopers moest Marko vooral slimmer en efficiënter trainen. Marko Koers is op dit moment coach en trainer in de zakelijke wereld en werkt aan de duurzame ontwikkeling van persoonlijk talent en team dynamiek.

"Be inspired! Stel jezelf open voor nieuwe ideeën want de wereld verandert snel"

Marko Koers studeerde werktuigbouwkunde in Amerika en kwam uit voor het University of Illinois Track and Field Team. Tijdens zijn vijf jarige periode in Amerika won hij drie keer de prestigieuze NCAA titel. Marko vertegenwoordigde Nederland tijdens de Olympische Spelen van Barcelona 1992, Atlanta 1996 en Sydney 2000. Hier liep Marco op de 800 meter en 1500 meter. Hij is tot op de dag van vandaag Nederlands recordhouder op de 1000 meter. In 2004 beëindigde hij zijn sportieve carrière. Tegenwoordig is Marko trainer/coach voor Mentally Fit International en Lifeguard en werkt met organisaties aan het vergroten van persoonlijke en collectieve verantwoordelijkheid voor ‘Energy to Perform’. Daarnaast organiseert Marko sportprogramma’s voor organisaties voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Voor de Stichting Sporttop is Marko mentor van aanstormend sporttalent met als doel om de toppers van de toekomst te behoeden voor de valkuilen waar hij zelf mee heeft geschipperd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Marko Koers inhuren als spreker?

Hoe kun je als individu, als team, als organisatie op een hoog niveau duurzaam blijven presteren in tijden van druk en continue verandering? Marko Koers wilt deelnemers stimuleren om uit hun comfortzone te komen en te blijven groeien naar duurzame prestaties. Marko Koers gebruikt voorbeelden uit de topsport en uit zijn eigen Olympische carrière tijdens zijn presentaties, dag-voorzitterschap, meerdaagse trainingen en workshops. Daarnaast is Marko inzetbaar voor energizers, hardloop clinics, start-to-move clinics, bootcamp trainingen en wake-up workouts.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marko Koers

Wat klanten zeggen over
Marko Koers

Sprekers zoals Marko Koers

Marko Koers boeken?