Maurice de Hond

Nederlands bekendste opiniepeiler

Maurice de Hond is de bekendste opiniepeiler van Nederland. Sinds 1976 is Maurice bezig met het nauwkeuriger in kaart brengen van de politieke voorkeur van Nederland. In 2002 richt Maurice de Hond een opiniepanel op waarmee actuele ontwikkelingen in kaart worden.

Maurice de Hond studeert in 1971 af als Sociaal Geograaf aan de UVA in Amsterdam. De volgende 15 jaar is Maurice actief als onderzoeker, onder andere bij het bedrijf Inter/View waar Maurice later mededirecteur van wordt. In 1976 was Maurice tevens in de media actief als verkiezingsonderzoeker bij de Vara’s ‘In de Rooie Haan’ en later ‘Achter in het Nieuws’ en ‘NOVA’. In 1986 was Maurice als voorzitter van de raad van commissarissen nadrukkelijk betrokken bij de beursgang van Inter/View. Tevens was Maurice toen CEO van Headstart in de VS. Van 1991 tot 1995 werkte Maurice bij ITT Gouden Gids op de afdeling marketing en business development. De volgende drie jaar is Maurice actief als CIO bij Wegener Arcade waar hij vertrok en als CEO aan de slag ging bij Newconomy. Sinds 2002 beheert Maurice de website www.peil.nl waarmee actuele ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving op de voet gevolgd kunnen worden. Tevens heeft Maurice een aantal boeken geschreven waaronder zijn laatste boek ‘De vijfde Dimensie’ en is hij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Pauw & Witteman’. In zijn vrije tijd is Maurice de Hond voetbalscheidsrechter waar in de top van het amateurvoetbal fluit.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Maurice de Hond inhuren als spreker?

Maurice de Hond heeft een brede kennis over het politieke, economische en technologische klimaat van Nederland. Dit maakt Maurice zeer geschikt voor lezingen, paneldiscussies en dagvoorzitterschappen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Maurice de Hond

Wat klanten zeggen over
Maurice de Hond

Sprekers zoals Maurice de Hond

Maurice de Hond boeken?