Melvin Redeker

Avonturier, expeditieleider en bergbeklimmer

Melvin Redeker heeft meer dan 25 jaar ervaring als expeditieleider. Hij onderneemt klimexpedities naar de steilste toppen in de Himalaya en duikexploraties naar de diepe zee. Als bedrijfseconoom creëert Melvin uit zijn ervaringen waardevolle inzichten over succesvol samenwerken, het leveren van topprestaties, leiderschap en het omgaan met verandering en tegenslagen.

Zijn Himalaya expedities richten zich op de steilste bergtoppen. Bergen die zelden of nooit door een mens zijn begaan. Door de steilte van de berg is Melvin met zijn team altijd verbonden door het touw. Voor Melvin geldt: het hele team bereikt de top, of niemand doet het. Hij hanteert de moderne aanpak binnen het Alpinisme, waarbij je met een hecht team en zo min mogelijk hulpmiddelen, een zo groot mogelijke uitdaging opzoekt en het maximale top-resultaat nastreeft. De route en de gekozen aanpak is net zo belangrijk als het succes.

"Bergbeklimmen is net ondernemen. Om succesvol te blijven moet je nieuwe wegen zoeken naar de top"

Melvin studeerde bedrijfseconomie, maar was tijdens zijn studie vaker in de bergen te vinden dan in de collegebanken. Met zijn team bedwong hij toppen die nooit eerder door een mens zijn begaan en klom hij nieuwe routes langs steile wanden van rots en ijs naar bergtoppen in de Alpen, de Karakoram (Pakistan) en de Himalaya. Tijdens deze pionierstochten trotseerde hij sneeuwstormen, bivakkeerde hij op smalle richels met zijn benen boven de afgrond en overnachtte hij in hangtentjes. Melvin zorgt er altijd voor dat zijn team veilig terugkeert.

Hij voelt zich zowel thuis in de ijle lucht van het hooggebergte, als de onderwaterwereld van de diepe oceaan. Melvin is ook getraind als technisch duiker. Zeventig procent van de aarde is zee. Negentig procent daarvan is nooit door mensenogen gezien. Daar gaat Melvins pioniershart sneller van kloppen. Hij onderneemt onderwater exploraties van de Noordzee tot boven de poolcirkel en slaagde er als eerste in om jagende orka’s in de Noordzee te filmen door zich te verstoppen op de zeebodem, daar waar orka’s jagen op zeehonden.

Naast zijn expedities en optredens als spreker voor het bedrijfsleven zet Melvin zijn ervaringen ook in voor een duurzame wereld. Hij richtte zijn stichting ‘In de Noordzee’ op en ontwikkelde het lesprogramma ‘een schone zee begint bij een schoon schoolplein’, waarmee meer dan 28.000 basisschoolkinderen zijn bereikt. Met zijn onderwater exploraties levert hij bijdragen aan de wetenschap en kennis over de oceaan.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Melvin Redeker inhuren als spreker?

Avonturier Melvin Redeker bewandelt tijdens zijn gewaagde expedities de dunne lijn tussen veiligheid en grenzen verleggen. Daardoor ontwikkelde hij een uniek perspectief op samenwerken, vertrouwen en omgaan met verandering. Melvin geeft presentaties met interactie en emotie en maakt veel indruk met zijn internationaal bekroonde foto’s en zijn unieke verhaal.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Melvin Redeker

Wat klanten zeggen over
Melvin Redeker

Sprekers zoals Melvin Redeker

Melvin Redeker boeken?