Michael Kraaij

Voormalig professioneel golfer

Michael Kraaij heeft even mogen proeven van het leven als playing professional. Als talentvolle jeugdspeler had hij een professionele carrière altijd in zicht. Na 3 seizoenen als prof vond Michael het echter niet meer waard en besloot zijn topsportmentaliteit in te zetten voor andere doeleinden. Tegenwoordig is Michael accountant. Door de ruime ervaring die hij de afgelopen 17 jaar heeft opgedaan door wedstrijden op het hoogste niveau te spelen is hij in staat om zijn kennis over het spel en alles dat bij topsport komt kijken, over te brengen aan anderen.

Michael is op zevenjarige leeftijd begonnen met golf bij de Westfriese golfclub. Nadat hij direct na zijn eerste wedstrijd werd gescout door de Nederlandse selectie (NGF), heeft hij van zijn achtste tot zijn 22ste alle selecties van de NGF doorgelopen. Toen hij op elfjarige leeftijd het NK t/m 12 jaar won, is hij overgestapt naar Golfclub Houtrak waar hij terecht kwam tussen andere topgolfers. Dit heeft Michael erg geïnspireerd waardoor hij snel met stappen vooruitging. Dit leidde ertoe dat hij op vijftienjarige leeftijd het Dutch Junior Open won en hierdoor een startbewijs voor het KLM Open ontving. Helaas miste hij hier de CUT op één, aangezien hij anders de jongste speler ooit geweest zou zijn die de CUT op de European Tour gehaald zou hebben. De dag na deze teleurstelling won Michael direct met acht slagen verschil het NK t/m 15 jaar. In de jaren die volgde werden meerdere topnoteringen op nationaal en internationaal niveau behaald, waardoor Michael nog drie keer deelname aan het KLM Open afdwong als amateur. Michael besloot na het WK in Japan in september 2014 om als professional zijn carrière te vervolgen, nadat hij zijn Bachelor Economie & Bedrijfskunde en Master Accountancy & Control aan de UvA had afgerond in deze zomer.  Na 3 jaar bleek de harde topsportwereld toch niet weggelegd voor Michael. Een lastige en weloverwogen keuze volgde, inmiddels gebruikt Michael zijn topsportmentaliteit als accountant.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Michael Kraaij inhuren als spreker?

Voormalig professioneel golfer Michael Kraaij is in staat om golfers van alle niveaus praktische kennis bij te brengen waardoor golfprestaties zullen verbeteren. Kennis over doelgericht trainen, golf gerelateerde oefeningen, mentale training en course management is door middel van clinic’s, masterclasses of presentaties over te brengen. Door zijn ruim 10 jaar golfervaring op het hoogste internationale niveau te combineren met uitstekende resultaten op school, universitaire studie en werk, is Michael tevens in staat om het een en ander te vertellen over planning, presteren onder druk, discipline, hard werken, doelen stellen en doorzetten aan het bedrijfsleven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Michael Kraaij

Wat klanten zeggen over
Michael Kraaij

Sprekers zoals Michael Kraaij

Michael Kraaij boeken?