Michael van Gerwen

Drievoudig wereldkampioen darten

Nummer één darter ter wereld Michael van Gerwen won in zijn relatief jonge carrière alle grote toernooien die er in het darten maar te winnen zijn. Hij werd onder andere de jongste speler ooit die het WK Darts wist te winnen en is na Phil Taylor de meest succesvolle darter ooit. In 2018 werd Michael koninklijk onderscheiden voor zijn uitzonderlijke prestaties en benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

ichael van Gerwen werd geboren op 25 april 1989 in Boxtel. Hij begon op zijn dertiende met darten waarbij hij samen met zijn vrienden voor de lol speelde in het café. In de jaren die volgden ging het razendsnel met de dart carrière van Michael, waarbij hij in 2007, samen met twee andere talentvolle darters Jelle Klaassen en Vincent van der Voort, de stap maakte naar de Professional Darts Corporation. 2012 is het jaar waarin Van Gerwen definitief doorbreekt. Hij wint zeven verschillende toernooien en verslaat grote en bovendien gevestigde namen zoals Ian White en Simon Whitlock. Hij won het ene na het andere toernooi waarbij hij als toppunt in 2014 op 24-jarige leeftijd als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship, ook wel het Wereldkampioenschap Darts genoemd, wint. Door het winnen van dit evenement werd ‘Mighty Mike’, zoals hij ook wel wordt genoemd, in een klap de nummer één op de wereldranglijst. De jaren hierna doet van Gerwen aan verschillende grote toernooien mee die jaarlijks zullen terugkeren zoals de Dutch Darts Masters, de Player Championship, de UK Open en Premier League of Darts. Gezien de gewonnen grote toernooien en carrièreverdiensten is Michael na Phil Taylor de succesvolste speler in de geschiedenis. Eind 2017 kondigde Taylor zijn pensioen aan. Met de leeftijd van Van Gerwen heeft hij dus nog genoeg tijd en ambitie om de meest succesvolste speler aller tijden te worden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Michael van Gerwen inhuren als spreker?

Mighty Mike is met zijn enthousiasme en kwaliteit perfect inzetbaar voor het geven van clinics. Daarnaast is Michael te boeken voor presentaties op basis van interview. Met zijn humor en open karakter weet hij het publiek voor zich te winnen. Michael kan uit eigen ervaring vertellen over thema’s als motivatie, omgaan met tegenslagen en grenzen verleggen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Michael van Gerwen

Wat klanten zeggen over
Michael van Gerwen

Sprekers zoals Michael van Gerwen

Michael van Gerwen boeken?