Moniek Kleinsman

Voormalig schaatsster en politicus

Moniek Kleinsman kwam tijdens haar schaatscarrière uit op de langebaan, met als favoriete afstanden de 3000 en 5000 meter. Haar loopbaan was kenmerkend door pieken en dalen tijdens haar loopbaan. Het hoogte punt in haar carrière kwam in 2005 waar Moniek tijdens het NK Allround  Nederlands kampioen werd. In 2011 besloot ze te stoppen met het langebaanschaatsen en zich te richten op het haar maatschappelijke carrière. Naast haar eigen onderneming waarin ze werkgevers en werknemers coacht op het gebied van vitaliteit, verzuim- en re-integratietrajecten is ze politiek actief als Statenlid in Overijssel waar ze zich o.a. inzet voor sport en talentontwikkeling.

"Attitude is a choice"

Op vier jarige leeftijd begon Moniek Kleinsman al met schaatsen. In de jeugd was ze vooral aan het shorttracken maar op haar twaalfde besloot ze toch voor het langebaanschaatsen te kiezen. Dit bleek een juiste keuze te zijn. In het seizoen 2004/2005 werd Moniek Nederlands kampioen op de langebaan. Zij reed daarnaast dit jaar ook het EK en WK Allround. De Olympische Spelen van Turijn vielen tegen met haar 17e plaats op de 3000 meter. Ook tijdens de ploegenachtervolging waar ze samen met Gretha Smit en Renate Groenewold op uit kwam bleek een teleurstelling te worden. Gedurende haar topsportloopbaan die kenmerkend was door de vele afwisselingen in pieken en dalen was het voor haar een altijd een motivatie om zich ook na de Spelen van Turijn terug te knokken. Dit resulteerde in de nationale titel 5000m in 2010 waarbij ze zich ook weer kwalificeerede voor de worldcups.  In maart 2012 heeft Moniek de beslissing moeten nemen te stoppen vanwege een ernstige rugblessure die ze opliep tijdens een schaatsval. Dankzij een topsportprogramma kreeg Moniek in 2010 de kans zich maatschappelijk te ontwikkelen bij Twente Milieu, afvalinzameling, en specialiseerde ze zich in het vakgebied gezondheidsmanagement met als doel om medewerkers te stimuleren gezond en fit te blijven. Haar dienstverlening heeft zich uitgebreid met leefstijlcoaching,  verzuim en re-integratiebegeleidingstrajecten. In 2015 werd Moniek ook politiek actief  en werd ze tijdens de Provinciale Statenverkiezingen met voorkeurstemmen gekozen. Haar missie: breedtesport en talentontwikkeling in Overijssel op de kaart zetten waarbij er optimaal samengewerkt zou worden tussen de onderlinge gemeenten en waarbij we ook vanuit de provincie provinciaal met andere provincies konden samenwerken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Moniek Kleinsman inhuren als spreker?

Voormalig langbaanschaatsster Moniek Kleinsman is inzetbaar voor clinics, presentaties en als dagvoorzitter. Vanuit haar rol als sporter, coach, studie (verpleegkunde) en politicus is Moniek voor veel verschillende onderwerpen inzetbaar. Denk hierbij aan, vitaliteit, gezondheid, duurzaam inzetbaarheid, eigen regie nemen, samenwerken in het team en het maximale uit je zelf halen. Daarnaast is Moniek ook inzetbaar voor het geven van schaatsclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Moniek Kleinsman

Wat klanten zeggen over
Moniek Kleinsman

Sprekers zoals Moniek Kleinsman

Moniek Kleinsman boeken?