Monique Velzeboer

Voormalig shorttrackster en fotografe

Monique Velzeboer kende een stormachtig begin van haar carrière, ze won drie Olympische medailles in 1988. Een zware val met als gevolg een dwarslaesie zorgde voor een abrupt einde van haar carrière.

"Streef niet alleen naar het einddoel en het succes, maar geniet ook van de weg ernaar toe"

Monique Velzeboer was hèt Nederlandse talent van een in de jaren ’80 nieuwe sport, namelijk shorttrack. Op de Olympische Spelen van Calgary was shorttrack een demonstratiesport. Er werd dus geschaatst, maar de medailles telden nog niet mee in het overzicht. Monique won Goud, zilver en brons! Een glorieuze toekomst lag er in het verschiet. Echter in de voorbereidingen op de Winterspelen van 1994 kwam Velzeboer in het Franse Font Romeu zwaar ten val. Ze hield er een dwarslaesie aan over. Na een moeilijke periode staat Monique Velzeboer nu weer vol in het leven. Ze is fotografe en reist de hele wereld over naar de meest indrukwekkende plaatsen om de fotograferen; ze was al in Mexico, India, Rwanda, Bangladesh en Nepal. Monique fotografeert veel ten behoeve van het Lililane Fonds. Het Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Via de Monique Velzeboer Foundation gaat de opbrengst van haar producten als kalender, fotokaarten en agenda naar het Liliane Fonds. Fotografe Monique Velzeboer heeft van verschillende Olympische Sporters ‘gouden’ portretten gemaakt. Een portret van bv. Minke Booij, Mark Huizinga, Marcelien de Koning of Lobke Berkhout bezorgt u een uniek en blijvend aandenken aan deze sporthelden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Monique Velzeboer inhuren als spreker?

Monique Velzeboer heeft een indrukwekkend verhaal. Letterlijk over vallen en opstaan. In haar presentatie vertelt ze over haar revalidatie, omgang met tegenslagen, motivatie en doorzettingsvermogen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Monique Velzeboer

Wat klanten zeggen over
Monique Velzeboer

Sprekers zoals Monique Velzeboer

Monique Velzeboer boeken?