Nathan Rutjes

Voormalig profvoetballer en jeugdtrainer Sparta Rotterdam

Voormalig profvoetballer Nathan Rutjes is mede door zijn positieve instelling een graag geziene gast op de televisie en bij de radio. Na zijn carrière behaalde hij zijn trainingscursus UEFA A diploma waarna hij hoofdtrainer van Sparta Rotterdam o15 werd. Daarnaast assisteert Nathan bij Oranje o15 en is hij KNVB ambassadeur van het pupillenvoetbal. Hij zet zich naast het voetbal in voor diverse maatschappelijke projecten waarvoor hij in 2016 de titel ‘Maatschappelijk Speler van de Eredivisie’ kreeg.

Nathan Rutjes begint met voetballen bij een amateurclub in zijn geboortestad Rotterdam. Eenmaal spelend bij Alexandria ’66 wordt hij pas op zijn 22e gescout door betaald voetbalorganisatie Sparta Rotterdam. Op 18 januari 2006 maakt hij zijn debuut in de Eredivisie. Na een periode van zever jaar voor Sparta Rotterdam gevoetbald te hebben, maakt Nathan in 2012 de overstap naar MVV Maastricht. Na twee jaar MVV maakt Nathan in de zomerstop van 2014 een transfer naar Roda JC Kerkrade. Aan het eind van seizoen 2017/2018 zet Nathan een punt achter zijn carrière als profvoetballer en gaat hij na het behalen van zijn TC1 UEFA A verder als jeugdtrainer van Roda JC 017 en voetballen bij derde divisionist RKSV Groene Ster. Na een succesvol jaar met kampioenschappen van Roda JC 017 en Groene Ster en de districtsbeker haalt Sparta Rotterdam Nathan in de zomer van 2019 terug naar het Kasteel. Hier krijgt hij de verantwoording voor Sparta o15. Daarnaast assisteert hij bij Oranje 015 en is hij sinds 2016 KNVB Ambassadeur van het pupillenvoetbal. Ook buiten het voetbal is Nathan zeer actief. Hij is wekelijks te horen op Radio NPO 2 bij Gijs Staverman met zijn eigen sportrubriek. Ook op televisie is hij geregeld te zien. Zo deed hij mee aan de 2020 editie van Wie is de Mol? en had hij een maandelijks item bij RTL Late Night. Nathan is erg maatschappelijk betrokken en ontvangt hier in 2016 nog de titel ‘Maatschappelijk Speler van de Eredivisie’ voor.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Nathan Rutjes inhuren als spreker?

Nathan Rutjes is met zijn jarenlange ervaring in het profvoetbal en zijn huidige werkzaamheden als jeugdtrainer, mediaoptredens en zijn maatschappelijke achtergrond een uitstekende spreker. Tijdens zijn presentaties neemt hij je mee met thema’s als de weg naar de top, mentale weerbaarheid, omgaan met veranderingen, verwerken van tegenslagen en samenwerken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Nathan Rutjes

Wat klanten zeggen over
Nathan Rutjes

Sprekers zoals Nathan Rutjes

Nathan Rutjes boeken?