Niek Kimmann

Olympisch kampioen BMX

Niek Kimmann staat bekend als een groot talent binnen het BMX-en. In zijn eerste jaar (2015) bij de senioren werd hij direct Wereldkampioen en kwalificeerde hij zich automatisch voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro indien hij vormbehoud toonde. In 2021 nam Kimmann deel aan zijn tweede Olympische Spelen. Tijdens een training had Niek Kimmann een botsing met een Japanse official die plotseling de baan overstak. Hier hield Niek een scheurtje in zijn knieschijf aan over. Ondanks de omstandigheden wist Niek de gouden plak te bemachtigen en mag hij zich nu olympisch kampioen 2020 noemen. Drie weken na het behalen van de olympisch titel heeft Niek op oppermachtige wijze ook de wereldtitel BMX veroverd op Papendal.

"Don't make the small things into big things, and don't let big things become small things"

De in Lutten geboren Niek Kimmann begon op jonge leeftijd met BMX-en. In 2012 ging hij fulltime wonen en trainen op Papendal waar hij op de speciaal ontworpen BMX-baan kon gaan trainen. In 2014 werd hij wereldkampioen bij de junioren. In zijn eerste jaar (2015) bij de senioren won hij verassend het wereldkampioenschap en liet onder andere Nederlander Jelle van Gorkom achter zich. Mede door deze prestatie werd hij genomineerd voor Sportman van het Jaar 2015, een prijs die uiteindelijk ging naar Sjinkie Knegt.

Door het behalen van de wereldtitel plaatste Niek Kimmann zich automatisch voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 waar hij uiteindelijk als zevende eindigde. In de jaren die volgde was Niek vaak de beste tijdens World Cups en behaalde hij in 2019 het zilver op het WK in Zolder. Eind 2020 besloot Niek om naar Zwitserland te verhuizen om daar te trainen voor de Olympische Spelen in Tokio. Een paar dagen voor zijn Olympische race had Niek op de baan een botsing met een official, en leek hij uitgeschakeld voor de titel. Ondanks een scheurtje in zijn knieschijf wist hij de gouden plak te bemachtigen en mag hij zich nu olympisch kampioen noemen. Drie weken later behaalt Niek ook de wereldtitel tijdens het WK BMX op Papendal.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Niek Kimmann inhuren als spreker?

Niek Kimmann is beschikbaar voor BMX clinics. Tijdens deze clinics vertelt hij met veel passie over het bmx-en. Niek is tevens beschikbaar voor openingen, interviews en andere commerciële activiteiten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Niek Kimmann

Wat klanten zeggen over
Niek Kimmann

Sprekers zoals Niek Kimmann

Niek Kimmann boeken?