Niek van der Velden

Olympisch finalist snowboarden

Niek van der Velden is een snowboardtalent op de onderdelen big air en slopestyle. In het seizoen 2016-2017 maakte hij zijn debuut op het hoogste niveau, hij deed mee in het World Cup-circuit. Een jaar later wist hij zich al te kwalificeren voor de Olympische Spelen van PyeongChang. In een trainingsrun voor de slopestyle ging hij echter onderuit en brak daarbij zijn bovenarm. Vier jaar later eindigde hij in Beijing als zesde op het onderdeel big air.

Niek van der Velden kwalificeerde zich boven verwachting voor de Olympische Spelen van 2018. 30 minuten voor de wedstrijd sloeg het noodlot toe en raakte Niek geblesseerd, waardoor hij niet meer in actie kon komen. Ondanks deze flinke domper had hij zijn gedachten de volgende dag alweer op herstel gericht. Het seizoen na de Spelen van 2018 kwam hij sterker terug dan ooit, hij eindigde het seizoen als zesde op de wereldranglijst.

Niek zijn doel om de Olympische Spelen van 2022 te halen viel nog bijna in duigen. Een blessure zorgde ervoor dat hij een groot deel van de kwalificatiewedstrijden moest missen. Met slechts drie trainingsdagen achter de rug moest Niek starten op zijn eerste wereldbekerwedstrijd en tevens kwalificatie moment. Boven alle verwachtingen zette hij een van zijn beste wedstrijdruns neer en eindigde hij knap als vijfde, waarmee hij een deel van zijn Olympische kwalificatie binnensleepte. Zijn volledige kwalificatie volgde al snel en binnen no time reisde hij af richting Beijing voor de Olympische Winterspelen van 2022. Wederom liet Niek zich van zijn beste kant zien en eindigde als zesde op het onderdeel bigair, een prestatie die nog geen enkele Nederlander heeft neergezet op dit onderdeel.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Niek van der Velden inhuren als spreker?

Een land zonder bergen, maar toch de wereldtop bereiken in de sneeuwsport. Niek van der Velden kan er alles over vertellen. Hoe ga je om met de minimale middelen tot je beschikking en klim je zo langzaam stapje voor stapje richting de wereldtop? Niek weet daarnaast ook als geen ander dat deze stapjes niet altijd vlekkeloos gaan. Zo heeft hij meerdere malen te maken gekregen met blessures op de meest cruciale momenten. Hoe ga je hiermee om? Hoe zet je de knop weer om? Hoe verleg je je doel en werk je hier weer naartoe? Niek brengt zijn verhaal op een vrolijke en energieke manier, maar blijft daarnaast erg nuchter en dicht bij zichzelf. Niek is inzetbaar voor interviews, presentaties en clinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Niek van der Velden

Wat klanten zeggen over
Niek van der Velden

Sprekers zoals Niek van der Velden

Niek van der Velden boeken?