N’ketia Seedo

Nederlands kampioene indoor sprint

N’ketia Seedo wordt gezien als supertalent en dat heeft zij op jonge leeftijd al bewezen. Ze is namelijk het op één na snelste meisje van 16 aller tijden. Sinds kort woont en traint N’ketia dagelijks in het Olympisch Trainingscentrum op Papendal. N’ketia Seedo heeft in 2020 tijdens het Nederlands Kampioenschap indoor atletiek haar eerste gouden medaille bemachtigt op de 60m met een tijd van 7,24 seconden. Hiermee rende zij naar de tweede beste junioren tijd ooit! In 2019 won zij op dezelfde afstand een bronzen medaille.

N’ketia Seedo is geboren op 7 juni 2003 in Paramaribo, Suriname. Op jonge leeftijd wist ze al dat zij thuishoorde op de atletiekbaan. Op 15 jarige leeftijd was zij de snelste B-junior ter wereld op de indoorbanen en liep op de NK indoor atletiek in 2019 naar een bronzen medaille.

Tijdens het EK onder 20 jaar rende N’ketia naar een zilveren medaille op de 100m. Ze liep de afstand in 11,40 seconde. Ook haalde zij tijdens dit EK zilver tijdens de 4x100m estafette.

Tijdens het NK indoor atletiek in 2020 rende ze in Apeldoorn op de 60m naar de 2e beste junioren tijd ooit. Ze werd Nederlands kampioen in 7,24 seconde. Hiermee is zij de op één na snelste sprintster aller tijden onder de 18 jaar. Niet voor niets stond ze al langer op de radar en wordt ze nu gezien als een potentiële wereldtopper.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom N’ketia Seedo inhuren als spreker?

N’ketia is beschikbaar voor het geven van interviews, waarbij zij vertelt over haar eerste stappen richting de top. Tijdens haar interview spreekt zij over haar succes op jonge leeftijd, haar ups-and-downs en hoe zij omgaat met tegenslagen. Daarnaast is N’ketia ook beschikbaar voor het geven van een clinic (voornamelijk sprint), deze clinics zijn aan te passen aan ieder niveau.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over N’ketia Seedo

Wat klanten zeggen over
N’ketia Seedo

Sprekers zoals N’ketia Seedo

N’ketia Seedo boeken?