Olga Commandeur

Voormalig atlete, vitaliteitscoach en voormalig presentatrice Nederland in Beweging

Olga Commandeur was een topatlete met een wereld jeugdrecord op de 800 meter op haar naam en Olympische deelname. Na ochtendgymnastiek op de radio ‘NOS Sportief’ presenteerde zij vanaf 2000 tot 2023 het ochtendgymnastiekprogramma op televisie ‘Nederland in Beweging’. Olga trekt het land in om met interactieve presentaties en workshops gezond bewegen en vitaliteit te promoten. Zij heeft al meer dan 80 ‘Olga Commandeur Pleinen’ in Nederland.

"Je kunt zelf een grote bijdrage leveren aan je eigen kwaliteit van leven door in beweging te komen."

Als topatlete, hardloopster en meerkampster, heeft zij tien jaar op het hoogste niveau gesport. “De Olympische Spelen van 1984 is mijn mooiste sportervaring, maar er zit wel een heel verhaal achter!”, aldus Olga. Zij wist deze topsportcarrière te combineren met een opleiding tot docente lichamelijke opvoeding aan de ALO in Amsterdam en heeft bij elkaar ook meer dan 14 jaar lesgegeven als “gymjuf”. Eerst bij de radio, met het ochtendgymnastiekprogramma ‘NOS Sportief’ en later met het tv programma ‘Nederland in Beweging’, bracht Olga vanaf 2000 tot 2023 iedereen in de huiskamer in beweging. “Een hele dankbare doelgroep om mee te werken. Ik krijg zoveel positieve reacties van mensen die lekkerder in hun vel zitten door hun dagelijkse portie bewegen”, geniet Olga. Bij grote en kleine evenementen staat Olga al jaren garant voor een enthousiaste warming-up, workout, presentatie of workshop. Ook bedrijven en organisaties weet Olga in beweging te krijgen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Denk daarbij aan een workout tijdens een bedrijvendag en/of een presentatie op maat, toegespitst naar de bedrijfsfilosofie. Met de opleiding tot vitaliteitscoach bij Chivo heeft zij een enorme verdiepingsslag gemaakt voor haar inhoudelijke workshops en presentaties. Olga:“Hierdoor kan ik samen met de deelnemers op elk niveau ‘binnenkomen’, improviseren en laten ervaren wat bewegen en een actieve houding met je doet. Heel bijzonder.” In samenwerking met Yalp heeft Olga al meer 85 “Olga Commandeur Pleinen” door heel Nederland. Op deze beweegpleinen verzorgt zij Train-de-trainer cursussen, om met name met ouderen buiten te gaan bewegen. In mei 2017 verschijnt haar boek: “Wat Beweegt Jou?”, over actief ouder worden. Olga: “Een prachtig boek met veel informatie, oefeningen, illustraties en ervaringsverhalen over bewegen, voeding en motivatie. Een mooi naslagwerk ter ondersteuning van mijn presentaties”.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Olga Commandeur inhuren als spreker?

Door haar inspirerende, enthousiaste en uitnodigende presentaties en workshops verleidt zij iedereen om in beweging te komen. De deelnemers ervaren letterlijk en figuurlijk wat een goede beweeghouding is en wat dat met je doet. Op een speelse humoristische wijze leer je veel over jezelf, het bewegen en zelfs de huis-, tuin- en keukenfitness komt aan bod. Natuurlijk wordt er ook nog even heerlijk bewogen op muziek, zodat iedereen met een glimlach en een goed gevoel weer verder gaat.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Olga Commandeur

Wat klanten zeggen over
Olga Commandeur

Sprekers zoals Olga Commandeur

Olga Commandeur boeken?