Patrick Woerst

Performance Trainer/Coach/Analist

Patrick Woerst rondde in het seizoen 2010/’11 de UEFA B opleiding bij de KNVB met succes af. Hij was een aantal seizoenen actief als een zeer gedreven jeugdtrainer-coach in de opleiding van Sparta Rotterdam waar hij de O15 onder zijn hoede had. In de tijd dat hij bij Sparta actief was viel het hem op dat spelers moeite hadden om te weten, te zien, te voelen  wat er zich allemaal afspeelt voordat de voetbalhandeling daadwerkelijk wordt uitgevoerd (‘de kunst van het scannen’). In een ideale situatie kijkt een speler/speelster goed wat er om zich heen gebeurt, is hij/zij volledig op de hoogte van waar zijn medespelers en tegenstanders zich bevinden en weet hij/zij waar de ruimtes op het veld liggen. Daar er in die tijd nog niet echt een methode was om het scannen te trainen beet Patrick Woerst, toch al een out-of the box denker die bij voortduring denkt in mogelijkheden, zich in deze interessante materie vast om deze vervolgens nooit meer los te laten. Hij richtte het bedrijf Vantage op. Hiermee begeleiden zij inmiddels meer dan 40 individuele topspelers/topspeelster zoals Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch, Jeremy Doku, Johan Bakayoko, Sem Steijn en Dominique Janssen bij het beter leren scannen van zijn/haar omgeving.

"The little things make a big difference"

Patrick Woerst begon op 18-jarige leeftijd als jeugdtrainer bij zijn amateurclub in Rotterdam. Dit vak sprak hem zo aan dat hij besloot zijn trainersopleidingen te volgen. Na een reis van bijna 16 jaar bij verschillende clubs op diverse niveaus en leeftijden, kwam Patrick tijdens een training tot een bepaald inzicht. Hij vertelt daar over tijdens een interview bij het tv programma “Studio Engeland” bij de NOS tijdens het EK voetbal voor vrouwen.

In 2016 richtte Patrick het bedrijf Football Awareness op, wat uiteindelijk jaren later onder de naam Vantage uitgegroeid is tot een begrip in voetballend Nederland en daarbuiten. Patrick werkt met zijn collega’s door heel Europa met topspelers en speelsters , en is nu ook actief bezig om dit door te zetten richting Amerika. Hij werkt samen met grote namen zoals Nederlands international Denzel Dumfries en Jeremy Doku (Belgisch international en spelend bij Manchester City). De clubs en bonden weten hem inmiddels ook te vinden en werken samen om zijn visie toe te kunnen passen binnen hun eigen werkgebied. Patrick Woerst is vol ambitie en houdt niet van stilstaan. Hij neemt mensen graag mee in zijn passie voor zijn werk en probeert op die manier inzichten te geven in wat gezien wordt als een niche die steeds groter aan het worden is. In presentaties neemt hij je mee in de ontwikkeling van deze bijzondere organisatie.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Patrick Woerst inhuren als spreker?

Patrick is een inspirerend verteller, maar ook een gedreven docent. Aan zijn innovatieve methode heeft hij uitvoering gegeven middels presentaties en clinics op diverse podia.  Zowel bij de CBV (de trainersvakbond van betaald voetbal trainers), als bij bijscholingen van de KNVB als bij een aantal eredivisie clubs en amateurverenigingen zijn deze presentaties met veel enthousiasme en waardering ontvangen. Zelfs een “een-op-een” clinic behoort tot de mogelijkheden. In zijn presentaties kan hij de link leggen met verschillende elementen die in het bedrijfsleven voorkomen, zoals innovatie, het gebruik van data en zelfreflectie. Aangezien hij met diverse topsporters werkt, laat hij zien hoe het is om op het hoogste niveau spelers verder te ontwikkelen. Hierbij maken details het verschil. Patrick Woerst neemt je mee in hoe je deze details inzichtelijk, trainbaar en meetbaar maakt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Patrick Woerst

Wat klanten zeggen over
Patrick Woerst

Sprekers zoals Patrick Woerst

Patrick Woerst boeken?