Peter Hyballa

Ex-hoofdtrainer van o.a. NEC en NAC

Het Nederlandse voetbalpubliek leerde Peter Hyballa voornamelijk kennen toen hij in 2016 hoofdtrainer werd van Betaald Voetbal Organisatie N.E.C. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en vooral ‘Duitse’ manier van werken wist men niet uitgepraat te raken over Peter die erg geliefd was onder de N.E.C. supporters. Na een teleurstellend seizoen waarbij de club wel goed begon besloten N.E.C. en Peter niet verder te gaan. In de winterstop van 2020 werd bekend dat NAC de Duitse oefenmeester weer langs de lijn wilt hebben. Na avonturen bij onder andere Esbjerg fB en AS Trenčín is hij sinds januari 2023 weer teruggekeerd als hoofdtrainer bij NAC Breda.

Als zoon van een Duitse vader en een Nederlandse moeder werd Peter tweetalig opgevoed. Als voetballer kwam hij niet tot het betaald voetbal maar al snel bleek dat hij goed was in het vak als trainer. Bij verschillende Duitse clubs was Peter jeugdtrainer tot hij in 2002 naar Namibië vertrok om daar aan de slag te gaan als hoofdcoach. Na een jaar kwam hij weer terug naar Duitsland en ging aan de slag bij VFL Wolfsburg. Na de onder 17 en 19 vertrok Peter naar Borussia Dortmund. Ook hier ging hij bij de jeugd aan de slag en was hij o.a. trainer van Mario Götze. Na drie jaar was het voor hem weer tijd voor een volgende stap en werd hij via een omweg trainer van Alemannia Aachen. Vervolgens was het tijd voor een buitenlands avontuur en vertrok hij naar Oostenrijk om hier trainer te zijn bij Red-Bull Salzburg (jeugd) en Sturm Graz. Na twee jaar vertrok Peter naar Bayern Leverkusen waar hij ook weer met de jeugd ging werken. In 2016 kwam hij bij het grote publiek in Nederland in beeld toen hij door N.E.C. werd aangesteld als hoofdtrainer. Door zijn eigen manier van training geven werd hij veelbesproken bij de voetbaltalkshows. Door vast te houden aan zijn eigen visie werd hij steeds geliefder. Toch moest Peter door tegenvallende resultaten de club verlaten en sindsdien was hij regelmatig te zien als analist op de Nederlandse televisie. Buiten zijn televisie-werkzaamheden was hij sinds 2018 coach van het Slowaakse DAC 1904. In de winterstop van 2020 werd bekend dat Peter Hyballa is aangesteld als nieuwe hoofdcoach bij de Keuken Kampioen Divisie-club NAC Breda. Na korte avonturen bij onder andere Esbjerg fB en AS Trenčín is hij sinds januari 2023 weer teruggekeerd als hoofdtrainer bij NAC Breda.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Peter Hyballa inhuren als spreker?

Peter is met zijn enthousiasme, passie, ervaringen en kennis uitstekend inzetbaar voor presentaties, interactieve workshops en voetbal-clinics. Zijn clinics bestaan uit theorie en praktijk. Hij is een echte entertainer die met een gezonde dosis humor de interactie met het publiek aan gaat. Thema’s die Peter laat terugkomen in zijn presentaties zijn onder andere het omgaan met tegenslagen en druk, teambuilding en cultuurverschillen binnen een organisatie.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Peter Hyballa

Wat klanten zeggen over
Peter Hyballa

Sprekers zoals Peter Hyballa

Peter Hyballa boeken?