Ralph Moorman

Ingenieur voeding, hormoondeskundige en auteur

Door de juiste voeding, sport en door stressmanagement breng je jouw hormonen in balans. En ja; mannen hebben ook hormonen! Vervolgens verminderen er vele gezondheidsklachten. Je krijgt niet alleen een mooier lijf, maar ook meer energie, een betere huid, haar, libido én het verminderd hormonale klachten zoals rond de menstruatie, zwangerschap en overgang. Ralph Moorman geeft informatieve presentaties op maat over gezondheid gerelateerde onderwerpen.

"Gezond resultaat is de tweetrapsraket van maatwerk leefstijladvies en coaching naar blijvende gedragsverandering"

Ir. Ralph Moorman (1976) is van jongs af aan een fanatiekeling op het gebied van sport en flora & fauna. Met zijn vader (bioloog) wandelde hij op zijn zesde al door Artis om alles te leren over de logica van de natuur en op sportgebied haalde hij altijd het maximale eruit: van marathons, 200 meter sprints, bodybuild wedstrijden tot wielerklassiekers. Ralph studeerde levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University en specialiseerde zich in de link tussen voeding (en dus levensmiddelen) en het hormoonsysteem. Door deze unieke specialisatie ontwikkelde hij niet alleen boeken waarin hij beschreef hoe je zelf jouw hormonen kunt beïnvloeden (De hormoonfactor, Hormoonbalans voor vrouwen én De boodschappencoach) maar ook levensmiddelen (inspired by Ralph Moorman) die aan zijn strenge gezondheidscriteria voldoen zodat ze jouw hormonen positief kan beïnvloeden (tot heden YAM desem brood en Ralph & Jane bakmixen). Ralph geeft daarom veel lezingen, schrijft graag en is altijd in voor een spraakmakend interview.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Ralph Moorman inhuren als spreker?

Ralph geeft tailormade presentaties op beurzen, congressen en in bedrijven. Daarnaast schuift hij ook vaak aan in discussiepanels met betrekking tot gezondheid gerelateerde onderwerpen. Door zijn enorme kennis over voeding en hormonen kan hij verschillende onderwerpen uitlichten. Enkele voorbeelden: • Bedrijven: Hoe krijg je meer energie op je werk (+ speciale tips voor de nachtdiensten)? • Tandartsen: Wat is de link tussen hormonen en een gezonde mond? • Schoonheidsspecialisten: Hoe kan je jouw huid van binnenuit mooi krijgen? • Consumenten: Hoe krijg je jouw hormonen in balans? • Supermarktpersoneel: Op supermarktsafari met Dé boodschappencoach

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ralph Moorman

Wat klanten zeggen over
Ralph Moorman

Sprekers zoals Ralph Moorman

Ralph Moorman boeken?