Renate Groenewold

Voormalig schaatsster en huidig CEO van een bouwbedrijf

Renate Groenewold heeft mede dankzij haar inzet en doorzettingsvermogen veel in het schaatsen bereikt. In 2005 bekroonde ze haar carrière met een wereldtitel allround. Daarnaast pakte ze twee keer zilver op de Olympische Spelen. In haar presentaties blikt ze terug op haar carrière en maakt ze linkjes met het bedrijfsleven.

"Do it with passion or not at all!"

Renate Groenewold is in het Groninger landschap geboren: Musselkanaal. Op de rand van Groningen en Drente groeide Renate op. Later werd ze lid van schaatsvereninging de Hunen. Daar ging het zo goed, dat ze in het seizoen 1994-95 een uitnodiging kreeg voor Jong Oranje, het begin van een latere jarenlange strijd tegen de heersende Duitse suprematie. In het seizoen 2002-03 wordt Renate opgenomen in de commerciële ploeg van TVM. Na haar goede optreden op de Olympische Spelen van Salt Lake City, waar ze een zilveren plak wist te veroveren op de sterk bezette 3.000 meter, volgde ze haar coach Gerard Kemkers naar TVM. Onder zijn leiding heeft Renate Groenewold veel goede resultaten geboekt. Ze heeft bewezen er te staan op de momenten dat het van haar wordt verwacht. Zo werd ze Wereldkampioen allround in 2005, Wereldkampioen op de 3.000 meter in 2009 en is ze meervoudig Nationaal Kampioene. Een tweede Olympische medaille behaalde Renate Groenewold in 2006. Wederom zilver op wederom de 3.000 meter. Na haar actieve carrière, die ze in 2010 beëindigde, legde ze zich toe op het coachen. In 2010/2011 was ze assistent-coach bij de KNSB. In 2011 was ze een van de grondleggers en coach van het team Op=Op Voordeelshop. Deze schaatsploeg maakt in 2011 een doorstart onder de naam Team Corendon waar Renate tot 2014 coach was. Zij heeft de switch gemaakt naar het bedrijfsleven waar zij werkzaam is geweest als commercieel directeur. Op dit moment is zij manager marketingcommunicatie en HRM. Daarnaast is zij adviseur vitaliteitsbeleid voor het bedrijfsleven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Renate Groenewold inhuren als spreker?

Over haar ervaringen in de topsport geeft Renate Groenewold motiverende presentaties over omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en succesvol samenwerken. Daarnaast geeft ze enthousiast schaatsclinics en verzorgt ze openingen of interviews tijdens diverse bijeenkomsten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Renate Groenewold

Wat klanten zeggen over
Renate Groenewold

Sprekers zoals Renate Groenewold

Renate Groenewold boeken?