Rick Winkelman

Commentator autosport

Rick Winkelman is bekend als autosport-presentator en commentator van RTL, Sport 1 en Motors TV. Hij is ook regelmatig op de radio te horen. Rick volgt de autosport op de voet en is dé kenner binnen de autosportwereld.

"Sport is onvoorspelbaar en daarom vol passie"

Rick Winkelman werkt sinds halverwege de jaren 90 in de autosport. In die tijd volgde hij onder andere vijf jaar lang alle Formule 1-Grands Prix. Zijn verslagen waren te horen op RTL, waar hij pitreporter was, maar ook op Radio 1, 3FM en BNR Nieuwsradio. Tegenwoordig geeft hij commentaar bij de Formule 1-trainingen op Sport 1, en zal hij ook in 2015 een aantal Formule 1-evenementen bezoeken.

Rick focust zich echter niet alleen op de Formule 1. Zo geeft hij al veertien jaar lang commentaar bij de verslagen van de Dakar Rally op RTL7 en was hij de afgelopen jaren bijvoorbeeld aanwezig bij de 24 uur van Le Mans, de Indy 500, het WK Rally, het WK Toerwagens (WTCC), NASCAR en de DTM. Naast RTL en Sport 1 geeft Rick commentaar op Motors TV, heeft hij zijn eigen autosportprogramma op de nieuwe radiozender ALLsportsradio en schrijft hij voor RTLGP Magazine. Daarnaast heeft hij de biografieën van Tom Coronel en Michael Bleekemolen geschreven. Naast de autosport heeft Rick zich sinds een jaar of twee op het wielrennen gestort. Zijn favoriete hobby, waarmee hij nu ook als journalist actief is. Met name voor ALLsportsradio.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Rick Winkelman inhuren als spreker?

Rick Winkelman is beschikbaar voor dagvoorzitterschappen, paneldiscussies, interviews en verhalen over de autosport. Met zijn grote ervaring als sportcommentator en presentator weet hij de juiste toon te zetten bij het begeleiden van evenementen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Rick Winkelman

Wat klanten zeggen over
Rick Winkelman

Sprekers zoals Rick Winkelman

Rick Winkelman boeken?