Robbert-Jan de Vos

Trainer/Coach KZ dames 1

Robbert-Jan de Vos is al jaren actief binnen de hockeysport. Momenteel is Robbert-Jan actief als  trainer/coach van KZ Dames 1. Voorafgaand was Robbert-Jan actief als Technisch Manager van HC ‘s-Hertogenbosch en als Trainer/Coach van HGC dames 1. In 2018 maakte hij deel uit van de staf van het Nederlands Elftal Dames Zaal dat zowel op het EK als het WK een tweede plaats behaalde. De Vos is een echte zaalhockeyliefhebber en heeft daarmee diverse functies als hockeyprofessional bij verenigingen en de KNHB. Met zijn expertise benadert hij het zaalhockey vanuit verschillende perspectieven.

"Vol kiezen voor topsport: Topsport is net als zwanger zijn, je kunt niet een beetje zwanger zijn..."

Op jonge leeftijd is Robbert-Jan begonnen met hockey in Vlissingen, later bij Dordrecht. Na zijn verhuizing naar Den Haag wegens zijn studie aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding kwam hij via een stage bij hockeyclub HDM in Den Haag terecht. Zowel op HDM als op de HALO kwam hij relatief op late leeftijd met topsport in aanraking. Na vele jeugdteams getraind en gecoacht te hebben rolde hij geleidelijk in de rol van hoofd van de jeugdopleiding. Hij zorgt dat teams geen eilandjes werden maar dat er een doorlopende lijn uitgerold werd en bewaakt werd. Landelijk gezien hoort HDM tot de topjeugdopleidingen van Nederland. Later werd hij KNHB districtstrainer van Zuid Holland meisjes onder 14. Nadat hij dit zeven jaar had gedaan werd hij assistent bondscoach bij meisjes Nederland onder 16.

Bij zowel de hockeybond als bij HDM zit de uitdaging vooral in het opleiden. Waar veel coaches spelen om te winnen, zit de uitdaging erin om, ouders en andere betrokkenen te overtuigen dat winnen een gevolg moet zijn van opleiden. De kruisbestuiving tussen het onderwijs, waar de focus meer ligt op zo veel mogelijk kinderen plezier te laten beleven een zo divers mogelijk sportaanbod maakt dat ‘best of both worlds’ samen komen. Robbert-Jan is actief geweest als Technisch Manager van de topjeugd bij hockeyclub Den Bosch, en is tegenwoordig hij trainer/coach bij KZ dames 1.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Robbert-Jan de Vos inhuren als spreker?

Waar presentaties vaak over de eindfase van een sportprestatie gaan, wordt vaak vergeten dat een goede jeugdopleiding vaak de basis is aan een topprestatie op latere leeftijd. Hoe kun je jeugd het beste opleiden, hoe ga je om met de ouders, hoe hou je de balans tussen plezier en ‘het er voor over hebben’. Robbert-Jan is beschikbaar voor presentaties, clinics en commerciële activiteiten bij sportverenigingen, bedrijven en scholen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Robbert-Jan de Vos

Wat klanten zeggen over
Robbert-Jan de Vos

Sprekers zoals Robbert-Jan de Vos

Robbert-Jan de Vos boeken?