Robert van den Bout

(enter)Trainer, auteur en ondernemer

Spreker, auteur en (enter)trainer Robert van den Bout groeide op in twee werelden: de motorwereld als leider van een full-color motorclub en als manager in de corporate wereld.
De verbondenheid en broederschap vanuit de motorwereld miste hij in het bedrijfsleven. Wel zag en hoorde hij in de boardrooms de behoefte aan verbinding en verbroedering.

"Als je blijft managen krijg je van mensen wat je kunt controleren. Na deze seminars krijg je van mensen wat ze je kunnen geven"

Robert van den Bout, 25 jaar leidinggevende in de corporate wereld en meer dan 30 jaar leider van een motorclub. De inzichten en ervaring vanuit deze twee totaal verschillende werelden vertaalt hij naar het bedrijfsleven. De organisatieprincipes van zijn ‘tribe’, zoals hij zijn motorclub ook wel noemt, heeft hij al succesvol geïmplementeerd in organisaties als Justitie, Ziggo, Harley Davidson, Defensie, ABN AMRO en Holland Casino.

Onder het motto ‘No story, no glory’ én ‘Facts tell, but stories sell’ inspireert Robert ondernemers en leiders, maar ook de werkvloer met een nieuwe interactieve vorm van storytelling. Robert zijn werkwijze is ongecompliceerd. Niet onnodig moeilijk maken. Veel consultants hebben er baat bij om het onnodig moeilijk te maken. Johan Cruyff zei het al: “Voetballen is simpel, maar simpel voetballen is het moeilijkste wat er is!” Vervang ‘voetballen’ in ‘veranderen’ en je bent er. En…veranderen eindigt weliswaar op –anderen, maar begint bij jezelf!

Robert laat in zijn ‘Vibe of the Tribe’ zien en voelen hoe een Tribe, een groep mensen die onderling verbonden zijn, zich verbinden met een leider en met een gezamenlijk doel. Het is teambuilding 3.0 en leidt tot effectief leiderschap om je tribe zo goed mogelijk te leiden.

Robert van den Bout is naast inspirerend spreker (o.a. TEDx en NPO’s Vals Plat) ook auteur van ‘De Nieuwe Dominee’ en ‘Carpe Scrotum’. Deze boeken gaan niet over het geloof als religie, van Robert mag iedereen geloven wat hij/zij wil. De titel ‘Nieuwe Dominee’ wordt gebruikt als metafoor, iedereen die op een positieve manier zijn leef- en werkomgeving beïnvloed is een Nieuwe Dominee. En Carpe Scrotum heeft hij geschreven om mensen die het leven bij de ballen willen pakken te ondersteunen en inzichten mee te geven.
Nieuwe dominees en Carpe Scrotum hebben we nodig, omdat er de komende 50 jaar meer gaat veranderen dan in de afgelopen 500 jaar.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Robert van den Bout inhuren als spreker?

Robert van den Bout heeft het unieke talent om zijn publiek tijdens een netwerkevent, MT-meeting, seminar, college, workshop, training of personeelsbijeenkomst in hoog tempo aan het denken te zetten, ze te vermaken én ze te inspireren om in actie te komen.
Door middel van waarden als loyaliteit, broederschap, onvoorwaardelijkheid, liefde en respect brengt Robert ‘Broederschap (m/v) in Bedrijven’. Dit doet hij met broederschapscollege’s en interactieve powersessies. Vergelijk het met een zakelijke training. Deze bijeenkomsten zijn een combinatie van een seminar, pep-talk, brainstormsessie, stand-up comedy en een kerkdienst.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Robert van den Bout

Wat klanten zeggen over
Robert van den Bout

Sprekers zoals Robert van den Bout

Robert van den Bout boeken?