Roderick Pijls

Professioneel kitesurfer en projectmanager

Roderick behoort tot de wereldtop van het kitesurfen. Hij werd ineens bekend toen de landelijke media zijn plannen om te gaan kitesurfen op een giftig meer in Tanzania aan de grote klok gingen hangen. Hij werd bestempeld als roekeloos. Echter heeft Roderick dit gehele project als projectleider zelf georganiseerd en elk denkbaar doemscenario opgeschreven en voor al die risico’s minstens twee oplossingen bedacht. Het was zeker geen roekeloze actie. Wel gevaarlijk!

"Nee bestaat niet, tenzij je het hebt geprobeerd"

Roderick reist de hele wereld over met zijn kite en board om de limiet van zijn eigen kunnen op te zoeken. Van kitesurfen over giftig meren in Afrika tot kitesurfwedstrijden in Indonesië. Roderick reist de hele wereld rond om op de mooiste plekken te kunnen kitesurfen. Roderick Pijls is afgestudeerd in bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Roderick is geselecteerd geweest voor het Nederlands Nationaal hockeyteam maar werd na zijn verhuizing naar Zeeland smoorverliefd op het kitesurfen. De vrijheid van de sport, het zoute water en helemaal kapot zijn aan het einde van de dag, daar gaat het om! Sindsdien vaart Roderick kite-wedstrijden over de hele wereld. In 2018 heeft Roderick zijn limiet opgezocht door te gaan kiten op een giftig meer, genaamd Lake Natron. Na een goede voorbereiding, vele talkshows, tv-optredens en vele afkeurende meningen trotseerde hij het giftige meer in Tanzania. Alles werd vastgelegd en uitgezonden, met een schitterend resultaat. Roderick Pijls leeft voor zijn sport en geniet er maximaal van, hij leeft zijn droom en laat zijn nieuwe dromen uitkomen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Roderick Pijls inhuren als spreker?

Roderick is inzetbaar als spreker en voor (kite)surfclinics. Als spreker vertelt Roderick over het managen van grote projecten, waarvan zijn reis naar Tanzania om te gaan surfen op een giftig meer er één van is. Hij vertelt over de risico’s die erbij komen kijken, de media-aandacht, de verschillende scenario’s in kaart brengen en natuurlijk het gehele avontuur mogelijk maken. Dit vertaalt hij naar de doelstelling van de bijeenkomst. Een (kite)surfclinic van een internationale topsurfer is natuurlijk een unieke ervaring. Wil je kennis maken met het surfen of juist je techniek verbeteren? Roderick heeft clinics op alle verschillende niveaus.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Roderick Pijls

Wat klanten zeggen over
Roderick Pijls

Sprekers zoals Roderick Pijls

Roderick Pijls boeken?