Roel Bovendeert

Voormalig hockeyer Nederlands Elftal en HC Bloemendaal

Roel Bovendeert is professioneel hockeyer voor HC Bloemendaal en het Nederlands Elftal. De spits won in zijn eerste hockeyseizoen op profniveau de landstitel met HC Bloemendaal en in het seizoen 2011/2012 werd Roel verkozen tot grootste talent van de Rabo Hoofdklasse. In 2013 won hij met dezelfde club de Euro Hockey Club. Roel is weer helemaal terug in de basis van Bloemendaal na een zware knieblessure aan zijn kruisbanden. In januari sluit hij aan bij de trainingsselectie van het Nederlands team richting het WK.

"As you think, so shall you be"

Op zeventienjarige leeftijd maakte Roel Bovendeert de overstap van mixed hockeyclub MEP uit zijn geboorteplaats Boxtel, naar het grote HC Bloemendaal. In zijn eerste seizoen pakte de snelle en balvaste spits meteen de landstitel met de Bloemendaalse hockeyclub. Twee jaar later werd hij zelfs uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Rabo Hoofdklasse. Door vervolgens in 2013 de Euro Hockey League te winnen verdiende een selectie in het Nederlands Elftal, waarvoor hij dan ook zijn debuut maakte. Jarenlang was hij een van sterkhouders in het team van HC Bloemendaal. In 2023 beëindigde Roel zijn actieve carrière op topniveau.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Roel Bovendeert inhuren als spreker?

Als spits van Hoofdklasser HC Bloemendaal weet Roel Bovendeert als geen ander wat er nodig is om tophockeyer te zijn. Aan de hand van technische en tactische oefeningen stappen de deelnemers van zijn hockeyclinics altijd met een voldaan gevoel van het veld. Ook geeft hij presentaties op basis van interview waar thema’s als talentontwikkeling, omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen worden besproken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Roel Bovendeert

Wat klanten zeggen over
Roel Bovendeert

Sprekers zoals Roel Bovendeert

Roel Bovendeert boeken?