Ron Berteling

IJshockeycoach Amsterdam G's

Ron Berteling, ‘Mister IJshockey’, speelde een record aantal interlands van 213 voor Nederland. In zijn carrière, die in totaal ruim 20 jaar duurde, werd hij vier keer nationaal kampioen. Daarna was Ron Berteling coach bij het IJshockey team van Amsterdam.

"Geniet van elk moment want de tijd gaat te snel"

Ron Berteling maakt zich al jaren verdienstelijk voor het ijshockey. Jarenlang speelde hij voor het Nederlands team. Op 41-jarige leeftijd kreeg Berteling nog een uitnodiging van de toenmalige bondscoach om voor Oranje het WK te spelen en ging daar op in. Uiteindelijk speelde hij 213 interlands, scoorde 195 keer en kreeg hij in totaal minder dan 100 strafminuten. Een opmerkelijke prestatie in het ijshockey. ‘Mister ijshockey’ speelde in Nederland bijna 800 duels op het hoogste niveau en won de nationale titel met onder andere de Amsterdam DEKO Builders en de Rotterdam Panda’s. Voor Rotterdam maakte hij in de sudden death het doelpunt dat de titel besliste. Hoogtepunten in de loopbaan van Berteling waren de wereldkampioenschappen in 1979 te Roemenië, waar Nederland ongeslagen promoveerde naar de A-groep, de Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid en de wereldtitelstrijd in de A-groep in 1981 in Zweden. Voor zijn sportiviteit en verdiensten werd Ron in 1994 als eerste ijshockeyspeler geridderd. In 1999 beëindigde hij zijn actieve carrière. Sinds 2000 is Berteling coach van de Amstel Tijgers. In totaal won hij vier keer de nationale titel en vijf keer de nationale beker. Op dit moment is Ron coach van de Amsterdam G’s, de voormalige Amstel Tijgers. Ron Berteling deed een voordracht tijdens Sportmonologen op De Parade en in De Kleine Komedie.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Ron Berteling inhuren als spreker?

Een ijshockeyclinic met Ron is een dag om niet te vergeten. Zo leert hij je alle ins & outs van het ijshockey. Tevens is Ron beschikbaar voor presentaties over doorzettingsvermogen, presteren en coaching.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ron Berteling

Wat klanten zeggen over
Ron Berteling

Sprekers zoals Ron Berteling

Ron Berteling boeken?