Rosalin Kuiper

Professioneel oceaanzeiler

In de wereld van de professionele zeilsport is zij baanbrekend: Rosalin Kuiper, de gedreven zeilster die nieuwe wegen inslaat. In het jaar 2023 schreef Rosalin geschiedenis door deel te nemen aan The Ocean Race, als co-schipper en als enige vertegenwoordiger van Nederland. Deze epische zes maanden durende zeilrace rond de wereld staat bekend als het meest extreme en langstlopende teamsportevenement ter wereld.

Als de enige vrouwelijke deelnemer die alle etappes zeilde, werd zij gedreven door een ontembare passie voor de oceanen. Vol liefde deelt ze haar verhalen over de schoonheid van de zeeën, het leven op de golven in de zwaarste zeilrace rond de wereld en het cruciale belang van de oceaan voor ons bestaan. Haar missie reikt verder dan de horizon: ze wil ambassadeur zijn voor een schonere oceaan en pleiten voor meer diversiteit en
gelijkheid in de wereld van de sport. Rosalin is bevestigd als eerste schipper voor The Ocean Race Europa in 2025 en bereidt zich nu al voor op deze loodzware uitdaging.

De liefde voor het zeilen begon voor Rosalin Kuiper op zesjarige leeftijd, toen ze op haar Optimist zeilde op een meer in haar geboorteplaats Zoetermeer. In haar jeugd nam ze deel aan atletiekwedstrijden op nationaal niveau voordat ze overstapte naar hockey. Rosalin Kuiper herontdekte haar passie voor zeilen op 18-jarige leeftijd tijdens een solo reis naar Australië. Daarna nam ze haar eerste zeilbaan op een zeilschip. Ze schreef zich vervolgens in bij een zeilschool en werd geselecteerd voor de jeugdzeilacademie onder leiding van voormalig Volvo Ocean Race-schipper Roy Heiner. Gedreven door haar energie en wilskracht heeft Rosalin Kuiper sindsdien meerdere keren deelgenomen aan iconische races zoals de Sydney naar Hobart Yacht Race, The Fastnet Race en de Caribbean 600 en haar grootste succes tot nu toe: The Ocean Race. Ze heeft samengewerkt met talloze zeilkampioenen en heeft meer dan 80.000 nautische mijlen afgelegd, dat staat gelijk aan vier keer de wereld rond.

De Nederlandse zeilster heeft een bachelor diploma in psychologie, gespecialiseerd in sportpsychologie en groepsdynamiek. Je kunt haar vaak tegenkomen op een fiets, aan het kitesurfen, skiënd of in haar zelfgebouwde camper. Ze heeft een voorliefde voor oceanen en het verduurzamen van de wereld.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Rosalin Kuiper inhuren als spreker?

Rosalin Kuiper is een professioneel oceaanzeiler die vol enthousiasme een inspirerende presentatie of interview geeft en vertelt over haar ervaringen in (de aanloop naar) haar carrière en haar deelname aan de zwaarste en gevaarlijkste race rondom de wereld: The Ocean Race. Hierin snijdt ze onderwerpen aan als ‘vrouw in een mannenwereld’, ‘hoe deel je je leven in als je de helft van het jaar op zee zit’, ‘jezelf tot het uiterste pushen en het beste uit jezelf halen’. Ook is zij gepassioneerd over de schoonheid en gezondheid van de oceanen. Zes maanden lang zag zij niets anders en is ze met haar neus op de feiten gedrukt dat we gezamenlijk beter voor haar moeten zorgen. Ze spreekt motiverend over hoe we dit met z’n allen kunnen bereiken. Rosalin is professioneel zeiler en spendeert dan ook de helft van haar tijd op zee. De rest van haar tijd spendeert ze als ambassadeur voor deze oceaan en gelijkheid en diversiteit in de sport. Dit doet ze onder andere door te spreken op evenementen, deel te nemen aan ‘women- and sustainability panels’ en verschijnt ze in meerdere documentaires (Eurosport, Discovery+) en boeken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Rosalin Kuiper

Wat klanten zeggen over
Rosalin Kuiper

Sprekers zoals Rosalin Kuiper

Rosalin Kuiper boeken?