Royston Drenthe

Ex-profvoetballer van onder andere Real Madrid en Feyenoord

Een glansrijke carrière lag in het verschiet voor het toptalent Royston Drenthe, na een geweldig EK met Jong Oranje kwam hij terecht in het sterrenteam van Real Madrid. Door onder andere slecht management weet hij het niet te schoppen tot absolute wereldspeler. Via heel veel clubs besluit hij op zijn 30e te stoppen met voetballen, en zich verder te ontwikkelen in de maatschappij en de muziek. Na een aantal jaar gestopt te zijn met voetballen, besloot hij keihard te gaan werken voor zijn comeback in het profvoetbal met een contract bij Sparta Rotterdam tot gevolg. Momenteel speelt Royston bij Sparta waar hij een contract heeft tot de zomer van 2019.

Op vijfjarige leeftijd begon Royston met voetballen bij Neptunus, het duurde niet lang voordat Feyenoord het talent scoutte en opnam in de jeugdopleiding. Hiervoor had Royston al een heftige periode mee gemaakt. Zijn vader werd toen Royston drie was geliquideerd. Hij doorliep alle jeugdelftallen totdat hij in 2003 wegens onenigheid vertrok naar Excelsior voor twee jaar. In 2005 keerde hij terug naar Feyenoord en tekende zijn eerste profcontract. Op 15 januari 2006 maakt Royston zijn debuut voor het grote Feyenoord, door zijn motivatie en wilskracht valt hij al snel in de smaak bij ‘het Legioen’. In de tussentijd speelde Royston bij Jong Oranje, waar hij het EK mee won en een van de beste spelers van het toernooi werd. Alles raakte in een stroomversnelling toen Real Madrid zich na dit toernooi meldde voor de toen 20-jarige Drenthe. Hij tekende bij Real Madrid een vijfjarig miljoenencontract. Door onder andere slecht management en het grote geld en alles wat daar bij komt kijken, brak Royston bij Real Madrid niet volledig door. Wel kreeg hij van Bondscoach Bert van Marwijk een uitnodiging voor het Nederlands Elftal, en speelde toen zijn enige Interland. Hierna begon het zwerven door Europa, onder andere Hercules CF, Everton FC, Reading en clubs in Turkije en Rusland kan Royston toevoegen aan zijn lijst met clubs. In 2017 besluit hij officieel te stoppen met het voetbal en zich te focussen op zijn maatschappelijke carrière en de muziek. Royston is namelijk ook actief als rapper onder de naam ‘Roya2Faces’. Eind 2017 publiceerde hij het boek ‘Royston’, waarin zijn turbulente leven wordt beschreven. In de zomer van 2018 maakte Royston zich op voor zijn comeback in het profvoetbal. Hij tekent een eenjarig contract bij Sparta Rotterdam dat uit komt in de Eerste Divisie.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Royston Drenthe inhuren als spreker?

Royston is een echte entertainer en goudeerlijk, hij geeft presentaties over alle ups en downs in zijn leven. Deze gaan gepaard met geweldige anekdotes over zijn tijd als profvoetballer.  Royston heeft geleefd als een koning, maar kan ook alles vertellen over de duistere kant van het bestaan van een profvoetballer. Hoe houdt je je staande in een wereld vol klatergoud en parasieten? Royston verteld over zijn ervaringen met clubs, hooligans, transfers, premies, financiële constructies en zaakwaarnemers. Natuurlijk verteld hij ook over zijn zwak voor vrouwen, seks, drugs, gokken en feesten. Royston is ook beschikbaar voor interviews, hierin kom je alles te weten over hem. Thema’s als doorzetten, motivatie en omgaan met tegenslagen weet Royston op een luchtige manier over te brengen. Ook kan Royston voetbalclinics verzorgen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Royston Drenthe

Wat klanten zeggen over
Royston Drenthe

Sprekers zoals Royston Drenthe

Royston Drenthe boeken?