Ruby Huisman

Wereldkampioene BMX

Ruby is wereldkampioene BMX bij de junioren. Als vrouw binnen het BMX racen behoort Ruby nu bij de internationale top van de Elite dames.

"I never lose, I either win or learn"

Ruby Huisman was vijf jaar oud toen ze voor het eerst op een BMX fiets zat, twaalf jaar later werd ze wereldkampioen BMX bij de junioren. Tegenwoordig behoort Ruby bij de Elite dames en hoort ze bij de internationale wereldtop. Samen met haar broers begon Ruby met BMX’en. Al snel bleek dat het racen Ruby erg goed af ging. Vanaf dat moment ging het snel. Al vanaf jongs af aan doet Ruby mee met de wereldtop. Ruby Huisman traint tegenwoordig fulltime bij de Nederlandse selectie op het Olympisch trainingscentrum Papendal in Arnhem. In 2016 pakte Ruby Huisman de wereldtitel bij de junioren, de aandacht richting Ruby begon vanaf dat moment enorm te groeien. Ruby is de jongste vrouw bij de selectie en behoort nu al bij de top. De verwachtingen zijn hoog, zowel bij haarzelf als bij haar familie en fans. De bekendheid van BMX racen in Nederland is enorm aan het groeien, met twee medailles op de laatste twee Olympische spelen behoort Nederland bij de beste BMX landen van de wereld. Ruby groeit mee met de omstandigheden, het kan alleen maar beter worden. Met een gouden medaille op het WK junioren zijn de verwachtingen hoog, heel hoog! Nu reist Ruby de hele wereld over om deel te nemen aan verschillende wereldbekers en toernooien. Het is al een hele ervaring om tijdens de wereldbekers en toernooien tussen de beste rijdsters wereldwijd te staan, nu is het haar taak om daar binnen enkele jaren bij de top horen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ruby Huisman inhuren als spreker?

Junior wereldkampioene Ruby Huisman is inzetbaar als sportspreker en voor BMX clinics. Als spreker bespreekt Ruby op een inspirerende manier hoe het is om alles te geven voor haar sport en wat ze moet doen en laten hiervoor. De BMX clinic is een inspirerende en spannende clinic, de deelnemers leren de basis van het BMX’en en ervaren hoe het is om met een BMX op de baan te rijden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ruby Huisman

Wat klanten zeggen over
Ruby Huisman

Sprekers zoals Ruby Huisman

Ruby Huisman boeken?