Sander Kleikers

Presentator, interviewer en dagvoorzitter

Sander Kleikers werkt sinds 2002 in de journalistiek. Aanvankelijk als radioverslaggever bij onder andere Radio1 en BNR en later in dienst van de regionale omroep van Limburg, L1. Daar maakte hij door de jaren heen vele programma’s voor radio en televisie. Zo maakte hij meerdere tv-talkshows, onder andere Europese Zaken vanuit het Europees Parlement in Brussel. Als wielerkenner volgde hij bijna 20 grote rondes, vele wereldkampioenschappen en was hij commentator en presentator bij vele wielerwedstrijden. Daarnaast leidt hij geregeld vele sportdiscussies met bekende sporters en oud-sporters zoals Tom Dumoulin, Bert van Marwijk of  Maartje Paumen.

"Mensen onthouden niet alles wat je hebt gezegd, maar ze vergeten nooit hoe ze zich door jou voelen"

Sander Kleikers is een energieke en veelzijdige presentator en dagvoorzitter. Al sinds 2002 werkt Sander in de journalistiek. Zijn brede kennis en netwerk in de sportwereld weet hij optimaal in te zetten als commentator en presentator voor Eurosport.  Zo was Sander het gezicht van Eurosport tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokyo en de Winterspelen van Beijing. En hij is al jaren presentator bij grote wielerwedstrijden en rondes, waarin hij programma’s maakt met analytici als Bradley Wiggins en Alberto Contador.

Sander werkte ook jarenlang voor de Limburgse regionale omroep L1 en produceerde en presenteerde daar oa de reizende wielertalkshow Tour de Limbourg, waarin hij samen met oud-wielrenner Gert Jakobs vele gasten aan tafel ontving tijdens de Ronde van Frankrijk. In 2010 won hij een nationale televisieprijs voor zijn wielerprogramma’s, een NL Award. Sander is door zijn jarenlange ervaring als verslaggever en eindredacteur sport naast het wielrennen ook thuis in veel andere sporten. Hij leidde vele discussies en congressen in de sport, maar ook in de politieke, culturele en economische sector.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Sander Kleikers inhuren als spreker?

Sander is een ervaren dagvoorzitter voor congressen over sport, maar ook over algemene zaken. Hij leidt paneldiscussies en denkt mee met het creatieve proces om de klant een passend programma te bieden. Sander is een ervaren interviewer, met een groot (sport)netwerk ingegeven door meer dan vijftien jaar talkshow-ervaring in de sport, politiek en actualiteiten. Door zijn ontwapenende stijl, scherpe vraagstelling en een humoristische kwinkslag slaagt hij erin het publiek te boeien en te betrekken. Sander beheerst de kunst om informatief en toch informeel te houden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sander Kleikers

Wat klanten zeggen over
Sander Kleikers

Sprekers zoals Sander Kleikers

Sander Kleikers boeken?