Siri Worm

Speelster PSV en het Nederland Elftal

Siri Worm is een Nederlandse voetbalster die uitkomt voor PSV. In het seizoen 2008-2009 werd Siri toegevoegd aan de selectie van FC Twente, de plek waar de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland écht is begonnen. Siri veroverde een vaste plaats in het Nederlands Elftal en leek een droomcarrière te hebben, totdat ze een kruisbandblessure kreeg die haar WK-droom uiteen liet spatten en een flinke impact had op het verloop van haar carrière.

Siri is geboren in Doetinchem en bij de plaatselijke voetbalclub gestart met voetballen, waarna ze in 2007 bij FC Twente is gaan voetballen. In seizoen 2008-2009 kwam ze bij de eerste selectie, ontwikkelde zich tot vaste basispeelster en reeg de prijzen met FC Twente aaneen:  Ze werd vijf keer landskampioen, won twee keer de KNVB Beker te winnen en wist twee keer als eerste in de BeNe League te eindigen. In 2011 maakte ze haar debuut in de Women’s Champions League en eind november 2012 haar debuut in Oranje. Siri groeide uit tot de vaste linksback van het Nederlands Elftal en leek het WK met Oranje in Canada te gaan spelen, tot dat ze in april 2015 een ernstige knieblessure oploopt. Het duel voor de WK-kwalificatie op 8 april 2015 was anderhalf jaar lang haar laatste interland. Ze gaat een zware tijd tegemoet en leert de harde keerzijde van topsport kennen. Ze knokt zich terug en maakt in oktober 2016 haar rentree. Op indrukwekkende wijze heeft ze haar revalidatietraject vastgelegd in een eigen documentaire, genaamd ‘Blessuretijd’. Een documentaire met een duidelijke boodschap: Ik wil laten zien dat, hoe zwaar een revalidatie of blessure ook kan zijn, er door hard werken altijd een mooi einde aan komt. Ook na haar comeback krijgt Siri te maken met tegenslag, als ze afvalt voor de selectie van het EK in eigen land, maar ook deze keer blijkt ze te beschikken over een ijzersterke mentaliteit. Na tien seizoenen FC Twente besluit Siri de overstap te maken naar het Engelse Everton FC, waar haar buitenlandse avontuur begon. Via Tottenham Hotspur en Eintracht Frankfürt keerde Siri in de zomer van 2022 terug naar Nederland waar ze momenteel uit komt voor PSV.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Siri Worm inhuren als spreker?

Siri is beschikbaar voor het geven van presentaties op basis van interviews en geeft ze voetbalclinics. Ze neemt je mee in haar leven als professioneel voetbalster, de weg daar naartoe en over haar zware blessure. Siri kan mensen inspireren en motiveren om te overwinnen en laat je kennis maken met de andere kant van topsport.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Siri Worm

Wat klanten zeggen over
Siri Worm

Sprekers zoals Siri Worm

Siri Worm boeken?