Sjef van den Berg

Handboogschieter

De Olympische Spelen heeft er voor gezorgd dat Sjef van den Berg een bekende sporter is geworden. Tijdens dit toernooi leefde heel Nederland mee met zijn wedstrijden. Uiteindelijk eindigde hij op een vierde plaats nét achter de medailles.

Na de Olympische Spelen in Tokio heeft van den Berg besloten om een punt achter zijn carrière te zetten. Dit heeft hij besloten mede omdat hij in zijn welzijn werd belemmerd door de obsessieve regelzucht van het World Anti-Doping Agency (WADA). Sjef kon geen vrijstelling krijgen om medicijnen te gebruiken tegen de zware aanvallen van migraine en clusterhoofdpijn waar hij gemiddeld twee keer per week last van heeft.

"Focus on a target then you will always succeed!"

Sjef van den Berg begon op vier jarige leeftijd met handboogschieten. Het was zijn vader die hem mee nam en hem kennis liet maken met de sport. Vanaf 2009 begon Sjef op te vallen. Hij verbeterde in dit jaar een nationaal record. Zijn debuut op internationale toernooien duurde dan ook niet lang meer. In 2010 won hij zijn eerste toernooien op internationaal niveau en een jaar later kwalificeerde hij zich zelfs voor het WK voor junioren. Twee jaar later werd hij voor de eerste keer 1ebij een senioren toernooi. Samen met het Nederlands team werd hij dat jaar 4e tijdens het WK in Shanghai. In de jaren daarna won Sjef steeds meer toernooien en zo kwalificeerde hij zich in 2015 voor de Olympische Spelen. Met het Nederlands team werd hij door een lastige loting al vroeg uitgeschakeld maar individueel presteerde hij uitstekend. De eerste wedstrijden won hij ondanks een ontstoken oog nog gemakkelijk maar de verschillen werden steeds kleiner. Helaas verloor hij de halve finale en het duel om het brons. Deze getalenteerde Brabander eindigde op een 4e plek tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Na dit hoogtepunt schoot hij succesvol door naar een zilveren plek op de World Cup ranking 2016.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Sjef van den Berg inhuren als spreker?

Sjef van den Berg is in te zetten voor presentaties op basis van interview. Hierin kan hij vertellen over zijn Olympisch avontuur. Daarnaast kan Sjef ook worden ingezet voor het geven van handboogschietclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sjef van den Berg

Wat klanten zeggen over
Sjef van den Berg

Sprekers zoals Sjef van den Berg

Sjef van den Berg boeken?