Stan Pijnenburg

Nederlands zwemkampioen vrije slag

Stan ‘’king of the kring’’ Pijnenburg is een nuchtere Brabantse vrije slag zwemmer op de sprint. De bijnaam ”king of the kring” kreeg Stan omdat hij voornamelijk hard zwom bij kleine kringkampioenschappen. Tegenwoordig is dat wel anders. Stan zwemt hard naar de wereldtop! Zo behaalde zwemtalent Stan een zilveren medaille op zowel het WK, als EK!

"Steeds iets beter, maar vooral iets harder"

Stan Pijnenburg kwam als achtjarig ventje al bij PSV. Niet om te voetballen, zoals de meeste leeftijdsgenootjes, maar om te zwemmen. Vanaf het eerste moment dat Stan het zwembad in sprong voelde hij zich als een vis in het water en is hij nooit gestopt met zich te ontwikkelen. Zijn drive om een Olympische medaille te bemachtigen maakt dat hij zijn eigen tijden blijft verbeteren en zit hij nog steeds in de stijgende lijn.

Stan won in 2018 zilver op het Europees Kampioenschap 4 x 100 meter vrije slag gemixed. Daarnaast is hij vice-Wereldkampioen 4 x 50 meter vrije slag mixed. Voor deze afstanden zwom hij samen met Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Jesse Puts. De eigenschappen die Stan zouden typeren zijn plezier, doorzettingsvermogen en nuchterheid. Ondertussen is deze nuchtere Brabander wel meervoudig Nederlands jeugdkampioen en tweevoudig Nederlands kampioen bij de senioren. Daarnaast weet Stan hoe belangrijk het is om een goed team om je heen te verzamelen. Als individuele zwemmer hecht hij enorm veel waarde aan zijn team, waar hij iedere dag weer mee mag werken. Ook tijdens zijn vrije slag gemengd, waarbij hij met drie andere zwemmers samen moet werken voor een medaille, leert hij enorm veel. Stan is ondanks zijn leeftijd al een ervaren zwemmer en nog steeds in ontwikkeling! Het grote doel is op dit moment om de Olympische Spelen in Tokio van 2020 te halen, zowel individueel als op estafettes!

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Stan Pijnenburg inhuren als spreker?

Stan is inzetbaar als sportspreker en voor een zwemclinic. Als individueel zwemmer hecht hij enorm veel waarde aan zijn team, waar hij iedere dag weer mee mag werken. Ook tijdens zijn vrije slag gemengd, waarbij hij met drie andere zwemmers samen moet werken voor een medaille, leert hij enorm veel. Tijdens zijn presentatie legt Stan uit hoe hij het team gebruikt om zelf beter te worden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Stan Pijnenburg

Wat klanten zeggen over
Stan Pijnenburg

Sprekers zoals Stan Pijnenburg

Stan Pijnenburg boeken?