Steven de Jongh

Voormalig wielrenner en ploegleider

Steven de Jongh is een ex-wielrenner en tegenwoordig ploegleider bij wielerploeg Trek-Segafredo. Als sprinter won hij veel en ‘leverde hij Tom Boonen in ideale positie af’. Over zijn ervaringen in het wielerpeloton spreekt hij enthousiast. Steven de Jongh won als sprinter jaarlijks vele wedstrijden. Zijn belangrijkste overwinningen zijn twee overwinningen in de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne, de E3 prijs en het eindklassement in de Ronde van Zweden.

"Talent alleen is niet genoeg, wie het talent heeft om zijn talent ten volle te benutten komt een heel eind"

De sportcarrière van Steven de Jongh begon niet op een driewieler of een fiets met zijwieltjes, maar op het ijs achter een stoel. Steven schaatste lange tijd en niet onverdienstelijk. In het Gewest Noord Holland/Utrecht schaatste hij namelijk samen met latere Wereldkampioenen Barbara de Loor en Jakko Jan Leeuwangh. In 1994 stapte hij over naar het wielerpeloton via TVM. In zijn eerste jaar won Steven de Jongh direct een rit in Olympia’s Tour. Na vijf jaar bij TVM stapte hij in 2000 over naar die andere Nederlandse wielerploeg, de Rabobank. Voor de Rabobank haalde hij zijn meeste overwinningen, waaronder twee keer Veenendaal-Veenendaal. Steven was een echte sprinter. Een sprinter die slim omging met zijn krachten en aan het eind van de wedstrijd wist waar hij in het peloton moest zitten om kans te maken op de overwinning. Mede door deze kwaliteit werd hij in 2006 gevraagd om de sprint ‘aan te trekken’ voor topsprinter Tom Boonen. Veel overwinningen heeft Tom te danken aan de inspanningen van Steven. Als Steven niet voor Tom Boonen de sprint hoefde aan te trekken mocht hij rijden voor zijn eigen kans. Zo won hij twee keer de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne in het voorjaar. Na zijn actieve carrière maakte Steven de Jongh de overstap naar team SKY als ploegleider. Daar werkt hij samen met topwielrenners als Bradley Wiggins en de beste sprinter ter Wereld Mark Cavendish. Steven schrijft trainingsschema’s, coacht de wielrenners, selecteert ze en denkt de wedstrijd strategie uit. In 2013 maakt Steven de Jongh de overstap naar de ploeg van Alberto Contador Team Saxobank. Deze ploeg veranderde later van sponsor naar de Trek-Segrafedo formatie waar ook Bauke Mollema kopman was.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Steven de Jongh inhuren als spreker?

Steven de Jongh heeft met zijn ervaringen als wielrenner en ploegleider bij SKY mooie anekdotes over thema’s als samenwerken, leiderschap, coaching, omgaan met tegenslagen en doelen stellen. In presentaties en wielerclinics vertelt hij enthousiast en gepassioneerd zijn verhalen en deelt hij zijn kennis over de sport en de mensen waar hij mee werkt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Steven de Jongh

Wat klanten zeggen over
Steven de Jongh

Sprekers zoals Steven de Jongh

Steven de Jongh boeken?